avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am parcat regulamentar in fata unei case cu gard, care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am parcat regulamentar in fata unei case cu gard, care nu are ...

Am parcat regulamentar in fata unei case cu gard, care nu are nici un semn ca ar fi o poarta de acces. Mi-a fost ridicata masina. Pot sa actionez in instanta politia locala?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:58, 7 Octombrie 2024
Buna ziua

Odata cu ridicarea masinii ati primit si amenda contraventionala.

Care este motivul trecut in procesul verbal?

Poate ca nu ati blocat calea de acces in curte, dar ati fost sanctionat pentru ca ati stationat intr-un loc in care acest lucru nu era permis din alte motive (spre exemplu la mai putin de 25m de o trecere de pietoni).
nu se vedea ca e poarta, e un gard fara tabla "Nu parcati" etc, Caile de acces nu trebuie sa fie marcate din punct de vedere legal ?
nu am semnat procesul verbal
Buna ziua

Nu conteaza daca ati semnat sau nu PV. Semnarea PV nu insemna recunoasterea vinovatiei.

Problema e ca nu stiti care este motivul pt care ati fost sanctionat. Poate sanctiunea a fost aplicata din alt motiv, nu ca ati stationat in dreptul unei porti.

Daca pe PV scrie ca motivul este stationarea in dreptul unei porti, faceti contestatie. Politia Locala va trebui sa prezinte in instanta plasele foto din care sa reiasa faptul ca masina dvs era intr-adevar stationata in dreptul unei porti/cai de acces.

Daca dvs nu ati vazut ca acolo e o poarta, nici Politia nu va putea dovedi cu poze ca aia este intr-adevar poarta. Sau opusul. Daca din poze se vede clar ca aia e poarta, insemna ca ati fost neatent si o luati ca pe o lectie pt data viitoare.
Am facut si eu desigur poze, nu se vede deloc clar ca e poarta, nu are nici un marcaj, arata ca un gard mic :
[ link extern ]
[ link extern ]
Dar cei care m-au amendat uitati unde au parcat!
[ link extern ]

Daca imi puteti gasi o lege sau regulament de circulatie care confirma ca portile de acces trebuie marcate, va pot plati,
Ma puteti contacta la fureverhome.romania@gmail.com tel 0721448830

Eu eram parcat in fata unui cabinet veterinar, sunt de la o asociatie de protectia animalelor, eram cu 9 pisici ale strazii, bolnave grav, si mi-a fost ridicata masina! si 500lei de la animale muribunde au fost luati. Sigur ca voi da in judecata politia locala si individul care ma injura non stop inclusiv de fata cu politia si nu a primit nici o amenda! Totul am inregistrat video
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
MariusH1, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)