avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am un copil în clasa 1 și am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am un copil în clasa 1 și am fost sesizata ca ar ...

Bună ziua. Am un copil în clasa 1 și am fost sesizata ca ar fi violent cu alți colegi. Întrebat acasă mi a spus ca nu e adevărat, ca din contra, el este cel abuzat verbal de către alți colegi de clasa cu cuvinte de genul prost, bou, țigan, loser. In contextul in care noi nu suntem, si chiar daca am fi, nu cred ca ar avea vreo importanta. Tatăl băiatului agresat m a sunat sa îmi relateze acest lucru, fapt pt care I am răspuns ca ,copilul meu susține ca nu e adevărat. Am precizat tatălui acestuia, ca fiul meu mi a povestit ca sunt copii în clasa care au făcut front comun în a l agresa verbal zilnic. Probabil, convorbirea dintre noi era ascultata și de copilul cu pricina, fapt pt care tatăl m a rugat dacă doresc sa vb cu fiul lui sa ma roage sa I zic copilului meu sa nu l mai lovească. Și mi a confirmat și declarat ca într adevăr este un grup de copii care îl jignesc permanent în pauze, și chiar în orele de activități cu doamna de fata sau când părăsește aceasta sala pt câteva minute. Cu doamna inv discutasem cu 2 zile în urma despre un alt incident la ora de sport despre care mi a zis ca el cu încă 3 copii au jignit o pe profesoara de ed fizica, lucru pe care fiul meu nu îl recunoaște și spune mereu ca ,colegii lui dau vina pe el în permanenta pt lucruri rele pe care el nu le face., doar ca să fie certat de doamna. Si a fost apostrofat în sala de clasa de inv spunandu I xa dacă nu respecta regula scolii sa și I a ghiozdanul și sa plece din scoala. Am discutat cu inv și a spus ca ea a făcut referire în general la toți copii , îl vede frustrat, ca ea nu a obs ca sunt copii care se iau de el, ca ea nu are rol de polițist sa facă ancheta cine pe cine jignește și se bate. Ca ea nu e obligata sa stea în pauze lângă ei sa I supravegheze ca are și alte treburi și atunci când sunt probleme între copii sa rezolve părinții între ei. Fapt pt care vis a vis de incidentul cu agresiunea fizica produsa între ghilimele de fiul meu altui copil , eu nu am fost sesizată decât de părintele acestuia și nu de cadrul didactic. În anul anterior au fost frecvente bătăi între copii în timpul scolii dar inv se spala pe mâini și nu își asuma nimic din responsabilitățile ei de a i supraveghea, și cu vehementa spune sus și tare, ca părinții copiilor in cauza sa și rezolve problemele între ei, A fost făcut un grup al părinților unde fiecare sesizează pe celalalt cine pe cine agresează și se ajunge pana și la alte amenințări între părinți. Nu vad normal acest lucru. Anul trecut fiul meu mergând cu clasa la plimbare spre parcul scolii a fost împins din spate către fata si a dat peste un coleg din fata lui dezechilibrandu se, fapt pt câte colegul din fata l a lovit cu cotul în abdomen și inv nu a luat nici o măsură și la venirea spre casa I s a făcut rău și am ajuns în urgente cu el. Fiecare părinte observ ca tine partea copilului lui și încearcă sa îl scoată vinovat tot pe al meu, învățătoarea nu dorește sa se implice, am adus în discuție montarea camerelor de supraveghere în sala de clasa pt a se descoperi cine minte , cine provoacă la agresiuni și nu se dorește. Urmează sa merg sa sesizez și directorul scolii, dar as dori sa știu și ce as mai putea face în continuare dacă nu se va întâmpla nimic, pt ca asta cred ca va urma. Eu nu pot sta în permanta cu telefonul în mana și la fiecare notificare a telefonului sa întru pe grup sa vad ce s a mai întâmplat, dacă sunt luata în vizor de alți părinți, Pe timpul nostru nu erau telefoane și cadrul didactic anunță părintelui ce era de anunțat și acesta lua masuri, Doresc sa precizez ca fiul meu este un copil liniștit care nu a avut ieșiri agresive asupra nici unui copil nici măcar cu cei din anturajul cu care se joaca acasă. Într adevăr este mai energic, ii place sa vorbească mult, sa capteze atenția dar nu am avut nici un fel de probleme cu el pana când a întrat la școală. Cred și nu ma înșel xand spun ca inv ia etichetat si catalogat pe copii încă din primele săptămâni de scoala. Se face ca nu vede f multe lucruri și nu știu de ce . La clasa 0 a avut pretenția sa finalul anului ca să știe sa scrie după dictare și sa citească cursiv ca al copii, El fiind un copil mai lent mi a spus ca dacă nu reușește sa facă lucrurile astea îl va lăsa repetent, și a mers bunica și a discutat cu dansa dacă acestea sunt motive intemeiare pt a repeta anul un copil de clasa 0 . Și inv a spus ca , crede ca nu s a făcut înțeleasă și ca nu e chiar asa. Noi părinții avem servicii cu responsabilități, deci nu se pune problema ca am fi dezinteresați de educația copilului și l am lasa de izbeliște, bunica a fost contabila la viata ei si e în permanenta cu el și fac teme impreuna când noi ajungem seara târziu cel mult de 2 ori pe săptămână acasă. Copilul merge la logoped încă de când era la grupa mare pt ca nu reușea sa pronunțe câteva consoane ,dar am rezolvat și acest lucru, și mergem în continuare la aceste ore care sunt cu plata pt ca avem o legătură frumoasa cu psihologul și îl mai ajuta sa își depășească emoțiile, deoarece este emotiv și respectul de sine este scăzut datorat abuzului verbal de către colegii de clasa. Tinde sa spună ca urăște scoala, ca nu e crezut și în multe rânduri nu povestește ce se petrece la școală, el conștientizând ca chiar dacă spune nu e crezut de nimeni ca nu a făcut acel lucru.
După tot romanul de mai sus. întrebarea mea este , cum as putea rezolva astfel încât sa nu fie marginalizat în continuare, urmând sa fac sesizările necesare organelor instituției școlare. Mulțumesc pt eventualele îndrumări.
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:50, 5 Octombrie 2024
Parasiti grupul, nu sunteti obligata sa va alaturati.

Nu inteleg cum de au ajuns parintii sa-si trateze copiii de scoala elementara ca pe niste presupusi infractori, sa-i prinda si pe camera, sa se vada care minte, care impinge, trage.

Asta cu camere video in clasa, mare nebunie. Deja, la divorturi, unii isi insusesc drepturi la poze si video, instanta mai admite si d'astea pe video. Intr-o lume nebuna...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare comitet parinti Karina13 Karina13 Buna ziua.Am o problema la care sper sa gasesc o rezolvare aici,cu ajutorul dvs.Fiul meu este in cls aIa.la inceputul anului am fost aleasa casierul clasei cu ... (vezi toată discuția)
Abuz in scoala florinamatei florinamatei Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o situație care de câteva zile ma consuma efectiv ... Alina Bîgiu Alina Bîgiu Buna seara. Am o situație care de câteva zile ma consuma efectiv de toată energia. Va scriu ca sa o pot lămurii măcar pentru mine . Si pentru a putea face ... (vezi toată discuția)