avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... LIPSA VIZEI FLOTANT< O PROBLEMA MARE PENTRU MINE...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

LIPSA VIZEI FLOTANT< O PROBLEMA MARE PENTRU MINE...

Buna dimineata. Am o problema... Am stat cu chirie intr-un apartament,unde am si domiciliul pe C.I. , m-am mutat acum circa 4 ani la adresa noua, gasind chiria prin Agentie Imobiliara.Mi-au facut contractul initial(agentul) intre mine si cumnata proprietarei(persoana care se ocupa de apartamentele proprietarei..) De atunci,platesc chiria doar cash,nu am vazut-o pe propietara niciodata. Desi am insistat de multe ori, nu vrea virament bancar,decat cash,nu mi-a mai reinnoit contractul de atunci,dar cea mai mare problema NU VREA SA IMI FACA VIZA FLOTANT, aceasta fiindu-mi necesara pentru locul de parcare. Ce pot face ca totusi,sa pot beneficia de loc de parcare ? Am vorbit la asociatie,am toate actele cerute, mai putin adresa de domiciliu/RESEDINTA la acest apartament. Cum pot face viza, fara acordul proprietarului? trebuie proces sau cum? Nu as dori sa ma mut, zona fiind buna.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:41, 4 Octombrie 2024
Viza de reședință se poate obține :
- cu acordul proprietarului, care va însoțește la ghișeul de evidență persoane
- sau , în baza unui contract de închiriere, înregistrat la ANAF, aflat în termen de valabilitate
- sau, în baza unui contract de comodat, încheiat la notar sau atestat de avocat

Precizați totodată proprietarului că, în conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 162/2023, persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv, are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! În legătură cu noua lege în care proprietarii ... Baam1995 Baam1995 Bună seara! În legătură cu noua lege în care proprietarii trebuie să îi ia în spațiu pe chiriași, se aplică si viza de flotant? Sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Obligatie sau nu proprietar? LC-M LC-M Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte ... (vezi toată discuția)
Chirie...flotant Robesspiere Robesspiere Daca nu locuiesc la adresa de domiciliu (cea din C.I.), dar locuiesc, cu chirie, la alta adresa, in aceeasi localitate, sunt obligat sa am viza de flotant la ... (vezi toată discuția)