avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna.Va rog foarte frumos.Asi dori sa adjudec o cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna.Va rog foarte frumos.Asi dori sa adjudec o cota parte majoritara ...

Buna.Va rog foarte frumos.Asi dori sa adjudec o cota parte majoritara de 29/32 dintr-un imobil la o licitație publică.Ce drepturi am? Se poate face indiviziune dacă partea minoritară nu dorește să ajungă la un acord amiabil.Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:48, 4 Octombrie 2024
Buna ziua

O sa aveti dreptul la 29/32 din imobil.

Mai departe, daca cealalta parte nu doreste o intelegere amiabila va trebui sa ajungeti in instanta pt partaj.

Taxa de timbru pt partaj e 3% din valoarea intregului imobil. Asta pe langa restul costurilor cu evaluarea, avocatul etc...

Deci luati in calcul si asta inainte de a cumpara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - imobil nepartajabil Georgelius Georgelius Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care doua persoane, in calitate de coproprietari ai unui imobil (apartament), in urma cererii adresate in instanta de ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)