avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt plecat din tara de cativa ani iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt plecat din tara de cativa ani iar platile catre ...

Restante Asociatia de proprietari

Buna ziua,

Sunt plecat din tara de cativa ani iar platile catre furnizorii de servicii pentru locuinta mea le fac on-line.
Problema mea este cu asociatia de proprietari careia nu pot sa-i platesc taxele on-line pentru ca are poprire pe cont ( anaf ) iar administratorul nu a vrut sa-mi comunice contul bancar in plus suma restanta creste exponetial din cauza restantelor si a programului lor de contabilitate...

Intrebarea mea este : ce este de facut in aceasta situatie ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Ionel_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:17, 6 Octombrie 2024
Buna ziua

Asociatiile sunt obligate sa aiba un cont bancar.

Solicitati in scris, presedintelui sa va comunice contul. E obligat sa va raspunda in 10 zile.
Bună ziua,
Este o bază legală prin care se pot anula aceste penalități? Nu-i vina mea că asociația nu oferă posibilitatea de plată on-line
Buna ziua

Este vorba de Legea 196/2018 care:

1. obliga asociatia sa aiba un cont bancar

Articolul 20
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.
(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.

2. va da dreptul de a contesta suma in termen de 10 zile de la afisare

Articolul 28
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot refuza plata unor reparatii din bloc Andrei.radu Andrei.radu Bună seara, locuiesc într-un bloc nou, și de curând președintele împreună cu unul din cenzori au hotărât sa schimbe firma de vidanjare. Și au stricat ... (vezi toată discuția)
Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu ... Alexandrugh Alexandrugh Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu am platit prim banca leam dus si extrasul si.nu vor sa recunosca (vezi toată discuția)
Facturi pentru cheltuieli spatii comune shoni17 shoni17 Buna ziua! Firma care administrează blocul în care locuiesc a introdus pe factura de cheltuieli comune o poziție pentru înlocuirea unui \"reductor de ... (vezi toată discuția)