avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună. Sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună. Sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia în august ...

Bună. Sunt pensionara din2016 nu se primit decizia în august de recalculare..am 27 ani vechime..nu mi s-a adăugat nimic în luna septembrie..acum suntem în octombrie și nimic nu s-a rezolvat..ce pot face,?? Cui să mă adresez??
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Fivii, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 13:55, 9 Octombrie 2024
Fiecare situatie are particularitile ei.
Cu generalitati nu se pot lamuri problemele puse in discutie.
Punctajul total obtinut nu scade . Pe vechea lege , acesta s-a impartit la stagiul complet de cotizare , iar rezultatul acestei impartiri - care este punctajul pensiei - s-a inmultit cu indicele de corectie . Pe noua lege , aceste 2 operatii nu se mai fac , ramane punctajul total , la care se adauga punctele de stabilitate . Atunci cand indicele de corectie e mare , iar numarul de ani peste 25 - mic , e posibil sa scada pensia re-calculata .
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Am pus aceasta intrebare intrucat sunt in cauza , adica am beneficiat de acest indice de corectie de 1,09 , am avut 65 puncte si acum cu noua decizie ma trezec cu 62 de puncte !
Atentie!
In cele 65,xxxxx puncte nui intra si cele aferente indicelui de corectie.
Punctele realizate si aflate in plata la data de 31/08/2024 raman si la ele se vor adauga si cele pentru stabilitate, daca este cazul.
Multumesc dle. Carp
Adica o putem lua ca o greseala ! asa a vazut calculatorul !

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor 6Victor7 6Victor7 Noua lege a pensiilor Vă salut cu respect ! Apelez la ajutorul dv. pentru o nelămurire : În ianuarie 2024 , toate pensiile vor fi mărite . În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intre 2015 si 2021 am fost incadrat la pensie de invaliditate. ... Popval Popval Buna ziua, Intre 2015 si 2021 am fost incadrat la Pensie de invaliditate. Zilele acestea am primit noua Decizie, pe care as dori sa inteleg care este modelul ... (vezi toată discuția)
Pensie limita virsta bulzanv bulzanv Pensie limita de virsta Nascuta in dec 1958, iesita la pense in martie 2020, iesita la pensie limita de virsta la 61 ani si 3 luni. Stagiu total de cotizare ... (vezi toată discuția)