avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate,criterii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate,criterii

Bună ziua.Sunt pensionat din 2015,grad 3 invaliditate,cod boală f07,g04,h90,r47.(F60 și z97 )
Anul acesta când am avut evaluarea,mi s-a transmis că s-au schimbat criteriile,unele boli nu se mai încadrează (h90) iar altele au suferit modificări (f07).
Am o întrebare și o rugăminte.
Întrebarea - Fiindcă 10 ani m-am incadrat conform criteriilor,mai departe beneficiez de,cum se spune,legea mai favorabilă,dat fiind faptul că la data primei decizii erau alte criterii? Pentru că,după noile criterii,nu m-aș fi încadrat,după cum mi-a spus,dar totuși mi-a dat Gr 3.
Rugamintea- Daca are cineva acces la monitorul oficial,updatat 2024 unde se află noile criterii pe cod boală f70,h90 și z97.

Mai menționez că în 2019 mi-au fost scoase codurile g04 și r47,mi-a fost adăugat F60.In prezent am doar f07,h90 și z97.
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2024
AU Lucifer, utilizator

Alte discuții în legătură

Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala in spania - nerecunoscuta in romania Medardo Medardo Buna ziua, sunt stabilit in Spania de 15 ani si din septermbrie 2014 am o pensie medicala permanenta si absoluta cu grad de invalabilitate de 33% . Cei de ... (vezi toată discuția)
Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)