avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala in Spania - nerecunoscuta in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala in Spania - nerecunoscuta in Romania

Buna ziua, sunt stabilit in Spania de 15 ani si din septermbrie 2014 am o pensie medicala permanenta si absoluta cu grad de invalabilitate de 33% .
Cei de aici ( Spania ) mi-au spus ca documentele de aici sunt valabile si in Romania si ei insusi mi-au trimis actele in Romania in vederea calcularii drepturilor mele in tara .
Cei din Romania mi-au cerut copie dupa cartea de munca pentru a mi se calcula pensia pentru cei aproximativ 20 ani de munca vechime.
Acum , dupa aproape 3 ani ca surpriza , mi se spune ca actele si documentele care au fost trimise de statul Spaniol catre Romania nu au valoare si in consecinta nu am dreptul la pensie .
Cu documentul care l-am primit din Romania cu refuzul pensiei m-am dus din nou aici in Spania si mi s-a spus ca , comform tratatelor in vigoare am dreptul si la o pensie in Romania.
Intrebarea mea este , Documentele mele medicale din Spania sunt recunoscute in Romania ?
Si daca da , care ar fii procedura pentru a mi se recunoaste acest drept.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: teugeniu@yahoo.com , utilizator 10:16, 21 Ianuarie 2018
Probabil ca in Romania nu puteti fi incadrata cu pensie de boala. ( din documentele medicale trimise nu reiese o invaliditate de minim 50% - pt pensie invaliditate de gr. III).
Fiecare tara plateste pensie dupa legile in vigoare in acea tara; nu e obligatoriu ca in Romania sa fiti incadrata in grad de invaliditate daca bola de care suferiti nu se incadreaza pt pensie.
buna ziua vroeam sa intreb ,daca mai am dreptul la pensia de boala in rommania care am obtinuto in 2010 ,in urma expertizei medicale ,din brasov ,cu urmatorele diacnosticuri mai inportante ,sunt 6 operati pe corp ,mecanism inttrodus in sold sting ,rinichi scos afara chirurgical ,clasic ,fiere scosa afara clasic ,doua herni, invelit total cu plasa elastica ,dupa care ,in anul 2016 mi sa teat pensia de boala ,pe motivul ca sunt bun de munca ,am virsta de 60 ani ,ce pot sa urmez ,ca sami recapat pensia ,eu nu pot lucra ,sa ma pot intretine ,deorece ,mai am si alte boli care numi da voie sa muncesc ,boli care sunt forte grave ,datim va rog o solutie o idee ce pot sa fac ,am trimis contestatia la cabinet de expertiza de unde sa taeat pensia sunt 8 luni fara nici un raspuns va multumesc ,am o cotizare de 23 ani in rom.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
teugeniu@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar de boala teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com doresc sa stiu ,daca mise inpoziteza pensia mea ,care o primesc din spania ,in urma un ui accident rutier ,unde misa efectuat 6 operati pe corp ,cu rinichi ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala ,taeata teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com buna ziua ,am avut o pensie de incapacitate ,boala ,am suferit un accident ,nelaborar ,in 2006 mi sau facut vreo 6 operati pe corp ,mecanizm introdus in sold ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com Se pot impozita pensile romanilor care au rezidenta in Spania plus mutatia la primarie si drept de sedere au dreptul sa impoziteze pensile ? (vezi toată discuția)