avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Impozitare pensie
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Impozitare pensie

Se pot impozita pensile romanilor care au rezidenta in Spania plus mutatia la primarie si drept de sedere au dreptul sa impoziteze pensile ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:24, 30 Ianuarie 2018
Buna seara!

La care pensie va referiți? Pensia pe care o aveti in Romania sau in Spania? Fiti mai explicit, va rog.
Si cine anume sa va impoziteze pensia? Statul roman sau statul spaniol?

Va multumesc!
Buna ziua doam.Gabriela ,deci ca sa fiu mai esplicit ,cu tota istoria mea de pensii,eu am obtinut o pensie de boala ,incapacitate totala generala ,asa mi sa specificat dupa expertiza medicilor spaniolii provenita in urma unui accident ,nelaboral ,suma pensiei a fos in 2007 cind mia venit decizia de 345 e,pe parcursul anilor ,mi sa marit ,deorece ,la un an ,am mai suferit alte operati ,provocate ,de accident ,in total au fost peste 6 operati ,clar ca gradul de boala la spania ,sa modificat ,momentan am o pensie de 550e ,Am avut si in rom operati ,pe acest motiv miam facut un dosar de pensionare ,in tara ,avind 22 ani de cotizare ,este clar ca am dreptul la o pensie de boala ,am obtinuto ,cu mari sacrifici in 2010 ,cu gradul 3 ,in urma altor agravari de boala misa dat gradul 2 ,medicului de expertixa ,care ma avea in evidet,dar sa pensionat. si ,am intrat la alt medic ,de la prima expertiza cu dom medic ,mia taeat un grad de boala ,pe motiv ca nul merit ,prima discutie cu dinsul ,dupa ce sa uitat pe dosar ,intrebarea dinsului a fost ,ce am facut cu rinichiul ,iam spus ca am suferit un accident ,mam lovit pe partea stinga ,forte puternic ,unde mi-sa rup soldul sting, 3 coste rupte , genuchi operat ,rinichi scos afara nu a luat in seama nimic ,ma mustrat ,ca cine mia dat gradul ,in fine la urmatorul an mia teat pensia definitiv ,pe alt motiv ,ca am virtsta de 60 ani si pina la cea de drapt ,mai pot cotiza ,ca si -asa am ani putini de cotizare ,22ani ,dinsul nu a luat in considerare ,ca eu am suferit un accident ,in 2006 ,si din acea clipa ,sa terminat cu munca mea ,de sudor ,instalator ,am mers ditro operatie ,intralta ,DEci mentionez ca pensie in tara nu mai am din iunie 2017 ,am facut o contestatie ,din care nu am primit nici un raspuns ,acum eu in tara nu am asigurare medicala ,.SUNT REZIDENT ,DESPANIA cu patronament in orasul care am locuit din spania ,adica mutatia ,si asigurare medicala in spania ,acum sunt nevoit ,sa -mi scot un card european ,dar cred ca nu este valabil in tara ,pentru a avea un medic de famile ,cred ca ar trebui sa -mi cer formularul S1 din spania ,pe o perioda cit loc aici ,acum depinde ,daca ANF ami va inpozita pensia mea de boala ,deja am primit din decem 2017 instintare ,pentru a ma PREZENTA LA ANAF ,SA CONPLECTEZ FOR 201 SI MIAU CERUT DECIZIA DE PENSIONARE DIN SPANIA ,SA SE CONVINGA DACA SPANIA AMI OPRETE INPOZIT PE PENSIE ,DAR NU SE OPRESTE ASA CEVA INPOZIT PE PENSILE DE BOALA ESTE INAGMISIBIL IN SPANIA ASA CEVA ,numai in tara nostra ,orice este posibil ,deci as dori sa stiu exact ce se intinpla cu pensia mea se inpoziteza ,de anf sau nu ,au acest drept ,sau inca nu sa clarificat lege bine ,daca sunteti draguta sa-mi spuneti ,si sunteti in masura ,si cu pensia din tara daca este normal sa -mio tae ,,cei de facut ,va multumesc mult ,si multa sanatate va doresc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
teugeniu@yahoo.com, utilizator
Buna seara!
Stimate domn,
In conformitate cu legislatia, atat veniturile obtinute din pensie (limita de varsta) pentru anii lucrati in Spania sau Italia se impoziteaza.
Posibil ca Spania v-a recunoscut imposibilitatea de a mai munci, iar pensia de boala obtinuta din acest stat nu este impozitata. Atata timp cat in Romania nu v-au mai acordat pensia de boala, intr-adevar trebuie sa depuneti formularul S1 si pana atunci trebuie sa va declarati venitul obtinut in Spania din pensie. Cel mai probabil, pana la depunerea documentelor necesare, reanalizarea si clarificarea dosarului Dvs. de boala, in Romania veti plati impozit.
buna ziua doam IONESCU ,VAM INTELES CA TREBUIE SA CONPLECTEZ ACEL FORMULAR ,220 SAU 210 NU STIU EXACT CARE DINTRE ELE ,CA SUNT LA FEL CATEGORIEA PENSI INTRA SI CU VENITUL JOCURILOR DE NOROC ,IN FINE ,DAR CE SE INTINPLA ,DACA SE MAI INPOZZITEZA PENSIA ,DACA EU SUNT REZIDENT IN SAPANIA DIN 2005 ,LUAT IN EVIDETA SI LA PRIMARIE CU PATRONAMENT MUTATIE PLUS LA TOTE POLITIA DIN SPANIA ,NATIONAL GUARDA CIVILA .,IN ART40 LEGEA NR 571/2003,SCRIE CLAR DESPRE REZIDENTI STRAINI ,DACA NUMAI IN CAZUL CA DEPASESTI CELE 183 ZILE DE SEDERE IN TARA ATUNCI SE INPOZITEZA PENSIA ,MATI PUTEA LAMURI MAI BINE DV .CUM ESTE LEGEA ,REZIDETEI VA MULTUMESC,
Buna ziua!

Stimate domn, persoanele fizice care parasesc tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainătate care depasesc în total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, au obligatia completarii si depunerii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”
Nu conteaza data (anul) cand ati parasit tara, Dvs. aveti obligativitatea depunerii acestuia. Nedepunerea se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 50-100 lei, conform Codului fiscal din Romania, modificat in anul 2018.

Pentru moment, formularul respectiv se poate transmite prin posta cu confirmare de primire sau se poate depune la registratura organului fiscal de care apartineti, iar o copie o pastrati Dvs..
Puteti transmite formularul prin intermediul postei sau îl puteti depune la sediul organului fiscal prin intermediul unei persoane imputernicite.

Aici gasiti formularul respectiv pentru a putea fi descarcat:
[ link extern ]

Dupa completarea corecta si depunerea acestuia, organul fiscal din Romania este cel care va stabileste rezidenta fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 conditionat, mai nou, de a1 AlexandraGeorgiana AlexandraGeorgiana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pe cine trebuie sa dau in judecta in situatia descrisa mai jos? Casa Nationala de Sanatate, CASMB sau Casa de ... (vezi toată discuția)
Pensionar de boala teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com doresc sa stiu ,daca mise inpoziteza pensia mea ,care o primesc din spania ,in urma un ui accident rutier ,unde misa efectuat 6 operati pe corp ,cu rinichi ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala ,taeata teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com buna ziua ,am avut o pensie de incapacitate ,boala ,am suferit un accident ,nelaborar ,in 2006 mi sau facut vreo 6 operati pe corp ,mecanizm introdus in sold ... (vezi toată discuția)