Dacă aș dori să deschid un magazin online care prepară cocktail-uri pentru a le îmbutelia și revinde, unde m-aș putea informa despre codul CAEN, autorizațiile necesare, taxe și pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a demara această afacere?
Pe internet, informațiile sunt împărțite. Am văzut pe acest forum că nu există nicio taxă, dar am întâlnit și informații despre o lege (148/1999) care menționează o taxă de 10.000.000 lei la anexa 16. Aceast lucru ma enerveaza ca este o suma ridicola. De asemenea, nu am găsit pe alte site-uri sau forumuri întrebarea mea, având în vedere că acest domeniu este relativ nou pe piața din România.
Practic, aș fi un "bar" care produce cocktail-uri, le îmbuteliază și le vinde online pe baza comenzilor. Nu știu dacă pot să mă denumesc "bar", deoarece nu găsesc un răspuns clar.
Accize nu trebuie sa platesc?
nu ati fi bar, ci fabrica de bauturi alcoolice. la comanda, ce-i drept. veti imbutelia, eticheta, la fel ca o firma de catering, de ex. problema dvs reala este varsta clientilor, care trebuie sa fie peste 18 ani. si online nu prea aveti cum verifica.