avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Scriu acest mesaj pentru a va solicita ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Scriu acest mesaj pentru a va solicita suport in identificarea ...

Buna ziua,

Scriu acest mesaj pentru a va solicita suport in identificarea sensului atribuit de legiuitorul delegat unui termen in contextul desfasurarii programului Start-up Nation 2024.

Punctual, in arhitectura actului normativ relevant (OG nr. 29/2024), tinand seama de caracterul social al acestui program, legiuitorul a conturat grupul tinta format din categorii de persoane eligibile pentru a aplica in vederea obtinerii finantarii necesare pentru dezvoltarea unei afaceri.

Astfel, la art. 2 lit. i) este definita una dintre categoriile de persoane incluse in grupul tinta dupa cum urmeaza: "persoane inactive - persoanele care nu fac parte din forta de munca, respectiv care nu sunt nici ocupate, nici somere, inclusiv persoane reintoarse in tara;(...)".

In cazul somerilor, alta categorie de persoane eligibile, acest aspect se clarifica prin Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Are cineva idee cum poate fi dovedita starea de persoana inactiva?

Alte discuții în legătură

Am nevoie pentru înscrierea la cursul de antreprenoriat al programului ... Adriana Cristea Adriana Cristea Am nevoie pentru înscrierea la cursul de antreprenoriat al programului Start Up Nation 2025, de un document care să ateste calitatea mea ca “persoană ... (vezi toată discuția)
Ajutor alimentar ue pesticid pesticid Nu stiu daca am postat bine, dar as dori sa stiu daca ma mai pot inscrie la agentia de somaj pt. primire ajutor alimentar ue. N-am stiut ca, somer ... (vezi toată discuția)
Subventii someri srl-d mihaipopovici mihaipopovici Buna ziua. Intentionez sa infiintez o firma SRL-D pentru accesarea de fonduri europene prin programul start-up nation si dupa cum stiti pentru acest program ... (vezi toată discuția)