Buna ziua.
Ma intereseaza sa aflu daca dupa emigrarea in alta tara intr-un interval de 2 ani de la nastere, mama mai poate beneficia in continuare de indemnizatia de crestere a copilului.
Logic si firesc mi s-ar parea ca raspunsul sa fie unul pozitiv insa doresc o confirmare.
Iata ce prevede legea :
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
- copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap
- a avut loc decesul copilului
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
- beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;
- beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
- beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;
- beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;
- beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;
- copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;
- beneficiarul a decedat;
- se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate.
Demisie in ccc
Ana Niculescu
Buna ziua, copilul meu face 2 ani in 3 martie 2020 iar eu ar trebui sa primesc indemnizatia crestere copil si pe ianuarie. Pe februarie nu primesc pt ca e ... (vezi toată discuția)