avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, mă aflu într o situație delicată.Ne am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, mă aflu într o situație delicată.Ne am mutat de ...

Bună ziua,mă aflu într o situație delicată.Ne am mutat de 3 ani la moștenirea din partea tatălui meu .Avem drum comun cu frații tatălui .Am pus un sistem de supraveghere video care are și audio inclus ,strict cu vedere către proprietatea noastră,in urma succesiunii.Parte proastă este că i am auzit de nenumărate ori cum mă jignesc ,ei netolerând ideea că ne am mutat acolo.Dacă mă puteți îndruma ce aș putea face,legal ?Sunt efectiv dezamăgită,îmi vine să plâng continuu ,de câtă răutate aud și ei știu că eu aud.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Dnsa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există un așa numit drept la respectarea viații private și există și o infracțiune de violare a vieții private. În funcție de unde vorbesc rudele (la ei in casa, în dependințe) s-ar putea ca dvs. sa aveți o problemă legală.
Buna ziua,

Dumneavoastra impreuna cu fratii ati dezbatut succesiunea? Ati facut iesirea din indiviziune?

Ati putea sa va adresati sectiei de politie, poate obtineti aplicarea unei amenzi in acest sens; insa, in opinia mea ar trebui sa nu luati in seama rautatile si sa va vedeti de viata linistita.
Vorbesc în drumul comun .

CPP a scris:

Există un așa numit drept la respectarea viații private și există și o infracțiune de violare a vieții private. În funcție de unde vorbesc rudele (la ei in casa, în dependințe) s-ar putea ca dvs. sa aveți o problemă legală.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insulta și calomnia nu mai sunt de mulți ani fapte prevazute de legea penala.Vedeti va de viata dvs ,încercați sa rezolvați alte probleme juridice dacă exista(succesiune,ieșire din indiviziunetc).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
problema e la dvs, nu la ei. Oamenii nu va inghit si comenteaza, barfesc cum se zice. Ce e bine, e ca ati aflat cu cine aveti de-a face, dar asta e singurul " castig". Nu aveti ce face cu inregistrarea .
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Dreptul de a vorbi orice in propria casa vivi23ro vivi23ro buna ziua as vrea sa ma lamuriti cu privirea la dreptul de a vb orice si oricum in propria casa fata de dreptul altora de a intreveni din exterior la ... (vezi toată discuția)
Viata privata si spionarea ei andirom andirom Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)