Bună ziua,mă aflu într o situație delicată.Ne am mutat de 3 ani la moștenirea din partea tatălui meu .Avem drum comun cu frații tatălui .Am pus un sistem de supraveghere video care are și audio inclus ,strict cu vedere către proprietatea noastră,in urma succesiunii.Parte proastă este că i am auzit de nenumărate ori cum mă jignesc ,ei netolerând ideea că ne am mutat acolo.Dacă mă puteți îndruma ce aș putea face,legal ?Sunt efectiv dezamăgită,îmi vine să plâng continuu ,de câtă răutate aud și ei știu că eu aud.
Există un așa numit drept la respectarea viații private și există și o infracțiune de violare a vieții private. În funcție de unde vorbesc rudele (la ei in casa, în dependințe) s-ar putea ca dvs. sa aveți o problemă legală.
Dumneavoastra impreuna cu fratii ati dezbatut succesiunea? Ati facut iesirea din indiviziune?
Ati putea sa va adresati sectiei de politie, poate obtineti aplicarea unei amenzi in acest sens; insa, in opinia mea ar trebui sa nu luati in seama rautatile si sa va vedeti de viata linistita.
Există un așa numit drept la respectarea viații private și există și o infracțiune de violare a vieții private. În funcție de unde vorbesc rudele (la ei in casa, în dependințe) s-ar putea ca dvs. sa aveți o problemă legală.
Insulta și calomnia nu mai sunt de mulți ani fapte prevazute de legea penala.Vedeti va de viata dvs ,încercați sa rezolvați alte probleme juridice dacă exista(succesiune,ieșire din indiviziunetc).
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
problema e la dvs, nu la ei. Oamenii nu va inghit si comenteaza, barfesc cum se zice. Ce e bine, e ca ati aflat cu cine aveti de-a face, dar asta e singurul " castig". Nu aveti ce face cu inregistrarea .