avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul de a vorbi orice in propria casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul de a vorbi orice in propria casa

buna ziua
as vrea sa ma lamuriti cu privirea la dreptul de a vb orice si oricum in propria casa fata de dreptul altora de a intreveni din exterior la discutie, mai concret
mi s a adus la cunostiinta ca 2 rude discutau mai aprins in aparatament despre o situatie intimplata in acel bloc ,la care una din cele 2 pers s a inervat si a facut o institutie /pers juridica de c*** fara a pomeni nici un nume de persoana
in 5 minute o doamna f simtitoare a ajuns la usa celor 2 f indignata ca zice ea, s a simtit vizata
CARE ESTE dreptul celor 2 doamne care erau in casa si care este cel al tertei persoane care a intervenit
Mie mi se pare incredibilce tupeu a avut aceasta doamna sa intervina,va rog sa ma corectati dar eu cred ca in intimitatea casei mele pot sa vb despre ce , despre cine si cum consider eu, nu ca personal as face o dar vb de drept
daca exista vreo lege referitoare va rog sa mi o dati . cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 12:23, 17 Iunie 2014
se poate in instanta de ex acuzare de calomnie, cind faptul in sine nu a fost facut direct in fata ci de ex s a ascultat o convirbire din casa cuiva? cind spun asucultat nu ma refer la interceptare cu microfoane cu tras cu urechea pe la usi
Cred că vorbeau foarte tare, dacă au auzit și vecinii.Nu aș crede că poate fi cineva tras la răspundere aici.
Oricum, știți vorba aceea ,, și pereții au urechi,,. Pe viitor, fie vorbiți mai încet, fie evitați bârfele ori, dacă doriți să bârfiți, antifonați-vă locuința :)
nu era nimic de genul asta, nici birfe nici strigate, sa inteleg ca o acuzare de calomnie nu se poate baza pe genul asta de informatie,, am auzit prin perete,, nu de alta dar e bine de stiut ca nu ai nici dreptul asta in propria locuiinta...
Inervarea si ,, injuriul,, era adresat unui lucru nu unei persoane , cu atit mai mult unei anume persoane, de asta ma mira tupeul, data viitoare daca cumva se aude prea tare ceva iar respectiva doamna crede ca e vb de ea ... nu vreau sa fiu hartuita de o persoana paranoica...
Dacă nu era o referire la persoana doamnei care a tras cu urechea, de ce s-o fi supărat? În plus, nu este nici frumos ascultatul pe la ușile altora.
Lăsând gluma, nu, nu puteți păți nimic, calomnia ca infracțiune, nu mai există momentan, și, oricum, ar fi trebuit să fie comisă în public, iar în civil ar fi necesare probe foarte solide ca să vă pună să plătiți ceva daune.
a fost intrebata de ce s a simtit dumneaei si a zis ca asa ea,, sensibila,, si ,, simtitoare,, si ca face parte din acea persoana juridica , ( asociatie) dar de acolo pina sa ajunga sa vina la usa mi se pare cam mult...
deci chiar daca sint injurii la o anume persoana , atita timp cit nu este adresa in public si este pe propria proprietate nu se poate intimpla nimic
multumesc mult pt rabdare , la un asa subiect stupid .. desi am un feeling ca nu o sa ramina asa...:)

Alte discuții în legătură

Vecin care tranteste usa tare de tot ContSters277537 ContSters277537 Buna seara, Am un vecin care are niste probleme de educatie si nu numai. Sta chiar langa mine si de fiecare data cand iese pe usa apartamentului lui ... (vezi toată discuția)
Vecini indiscreti si bagaciosi giove giove Buna ziua. Am 23 de ani, sunt o fata normala, absolventa, angajata si locuiesc in Bucuresti, cartier linistit, in apartamentul in care pana anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Vecina galagioasa cortab cortab Buna ziua, M-am mutat de cateva luni intr-o garsoniera si tot de atunci am probleme cu vecina de care locuieste sub mine. Este o batrana care nu aude si din ... (vezi toată discuția)