avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare precontract masina Germania PF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare precontract masina Germania PF

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutorul vostru.

Sunt in situatia urmatoare: am incheiat un precontract pentru o masina din Germania, fara avans datorat, pentru o perioada pana la 04.10.2024.

Am incercat sa iau credit de la banca si dupa 2 sapt de asteptari mi-au zis ca nu imi pot da suma necesara, fiindca nu am istoric pe credite.

Pe 02.10.2024 am informat dealerul ca nu reusesc sa o cumpar, fiind un paragraf care zice ca in cazul in care nu platesc, pierd dreptul de proprietate si sa ii notific.

Acestia mi-au dat inca 2 saptamani de asteptare iar daca nu, s-au legat de un paragraf care zice, tradus in RO:

“In caz de neacceptare, vanzatorul isi poate exercita drepturile contractual. In cazul in care vanzatorul cere compensare de daune, acestea se vor calcula la 10/ din pretul brut de cumparare. Valoarea daunei Poate fi ajustata, daca vanzatorul dovedeste ca dauna a fost mai mare, sau cumparatorul, ca a fost mai mica, sau ca nu a existat dauna.”

Contractul e in germana, eu am vazut masina doar in poze, nu am reusit sa inteleg acest paragraf.

Cum as putea sa ma apar de acestia daca nu inteleg ca nu am cum sa o iau?

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Ciprianhercule, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare si inregistrare masina din gemania mariantrifan mariantrifan Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania. Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)