avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut un precontract de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut un precontract de vânzare-cumpărare apartament cu daune de 5000 de euro dacă nu îl cumpăr până la o anumită dată. Ce se poate întâmpla dacă nu reușesc să vând apartamentul meu ca să îl achit pe acesta?

Eu vind un apartament și vreau să cumpăr altul și am făcut un precontract la un apartament pe care vreau să-l cumpăr cu o agenție de imobiliare și în acel precontract scria ca dacă nu cumpăr apartamentul pîna la data de... Trebuie să-i dau 5 mii de euro daune. În caz de nu reușesc să vind apartamentul meu pina la data de ce se poate întâmpla. Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ana_panait , utilizator 17:02, 30 Aprilie 2019
Buna ziua,
Inteleg ca precontractul este facut pentru cumpararea apartamentului, nu pentru vanzarea apartamentului!
Deci intrebarea dvs. nu are nicio legatura cu contextul!
Nu cred ca precontractul incheiat contine o clauza in legatura cu vanzarea apartamentului dvs.
Daca nu cumparati apartamentul pana la data de.... sunteti bun de plata... indiferent daca vindeti sau nu apartamentul dvs.
Mai direct, dacă nu respectați termenul contractual de cumpărare a bunului respectiv, veți pierde căpara (avansul) de 5000 de EURO.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
Nu e avans. Scrie clar

Dapix a scris:

Mai direct, dacă nu respectați termenul contractual de cumpărare a bunului respectiv, veți pierde căpara (avansul) de 5000 de EURO.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vanzatorul este de buna credinta, puteti merge la notar si incheia o anexa la acel precontract, pentru a prelungi perioada pana la care se poate incheia contractul de vanzare cumparare. Daca vanzatorul nu este de acord, sunteti bun de plata.

cameliapad a scris:

Daca vanzatorul este de buna credinta, puteti merge la notar si incheia o anexa la acel precontract, pentru a prelungi perioada pana la care se poate incheia contractul de vanzare cumparare. Daca vanzatorul nu este de acord, sunteti bun de plata.

adica sa va dea in judecata cerand cele 5000euro daune. incercati sa ajungeti la intelegere, prelungirea termenului. cred ca interesul lor este sa vanda nu sa va scoata 5000euro, dar nu se stie. suma de 5000euro este echivalenta a bun comision de vanzare. probabil ca de asta au si fixat in 5000euro daunele. o vanzare mai putin dar comisionul il vor recupera de la d-voastra
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
ana_panait, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramane cartea funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ? imeime imeime Vanzare locuinta Client cu credit ipotecar Precontract notarial cu avans Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare imobil varariudenisa varariudenisa Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobiliara aflata in tranzactionare OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna seara. Va rog sa-mi acordati o consiliere juridica pe urmatoarea tema. Ambii parinti sunt decedati, ei avand un apartament cumparat prin CEC, ... (vezi toată discuția)