avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In urma unei plângeri contravenționale,ca urmare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In urma unei plângeri contravenționale,ca urmare a unui proces ...

In urma unei plângeri contravenționale,ca urmare a unui proces verbal de contraventie prin care am primit o amendă de 870 lei( am platit doar 425 lei) și suspendarea permisului pe 60 zile,instanta a hotărât înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertismentului iar referitor la suspendarea pe 60 zile,instanta constată că aceasta este o sancțiune administrativă,iar cf Decizia 5 pronunțată de ICCJ în Recurs in interiorul legii instanțele nu pot efectua o reindividualizare a sancțiunii complementare.
Poliția a făcut recurs,și instanta a respins recursul,mențină d sentința civilă pronunțată .
Ce înseamnă asta?
Pot recupera banii din amenda?
Nu mai trebuie sa m- i se rețină permisul?
Menționez că ,după ce am făcut plângerea,am recuperat permisul .

Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 20:40, 8 Octombrie 2024
Puteți recupera banii - mergeți cu sentința legalizata la primărie și faceți cerere de restituire.
Se aplica sancțiunea suspendării dreptului de a conduce, trebuie sa predați permisul în 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Dacă nu respectați acest termen, se aplica o penalitate de încă 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)
Amendă + suspendarea permisului cgog cgog Bună, Am fost sancționat cu o amenda de 4 puncte 590 lei și mi s-a suspendat permisul pt depășire prin loc nepermis. Am contestat sancțiunea deoarece ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)