In urma unei plângeri contravenționale,ca urmare a unui proces verbal de contraventie prin care am primit o amendă de 870 lei( am platit doar 425 lei) și suspendarea permisului pe 60 zile,instanta a hotărât înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertismentului iar referitor la suspendarea pe 60 zile,instanta constată că aceasta este o sancțiune administrativă,iar cf Decizia 5 pronunțată de ICCJ în Recurs in interiorul legii instanțele nu pot efectua o reindividualizare a sancțiunii complementare.
Poliția a făcut recurs,și instanta a respins recursul,mențină d sentința civilă pronunțată .
Ce înseamnă asta?
Pot recupera banii din amenda?
Nu mai trebuie sa m- i se rețină permisul?
Menționez că ,după ce am făcut plângerea,am recuperat permisul .
Puteți recupera banii - mergeți cu sentința legalizata la primărie și faceți cerere de restituire.
Se aplica sancțiunea suspendării dreptului de a conduce, trebuie sa predați permisul în 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Dacă nu respectați acest termen, se aplica o penalitate de încă 30 de zile.
Anulare proces verbal
Vladu79
Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)