avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Noua Lege a pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Noua Lege a pensiilor

In L19/2000 a pensiilor,voit sau din greseala ,urmatoarele elemente salariale ale asiguratilor nu sunt incluse in calculul punctajului mediu anual,pentru perioada lucrata pina in 1990:
1)Regimul prelungit de lucru(10 ore/zi),platit ca ore normale de lucru.
2)Primele
3)Acordul
4)Restituirea garantiilor pentru realizarea sarcinilor(20%-acord global)
Aceste elemente salariale au facut parte din baza de calcul si virare a CAS .Totodata INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA a inclus aceste elemente salariale in determinarea salariilor(cistigurilor)medii pe economie ,cifre care compun Anexa 6 (L19) si Anexa 7(Noua Lege).Aceste cifre intra la NUMITORUL raportului de calcul a punctajului mediu anual ,dar sunt excluse prin L19,de la NUMARATORUL acestui raport unde se inscriu drepturile asiguratului.Rezultatul impartirii este un punctaj mai mic.
Va rog sa-mi spuneti daca Noua Lege a Pensiilor care intra in discutia Parlamentului,corecteaza greseala din L/19 ,iar daca nu este facuta corectia ,cum trebuie actionat pentru corijare ????
Cel mai recent răspuns: bogdandrm , utilizator 16:43, 9 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Din noul proiect de lege nu reiese clar ce venituri se iau in calcul in cazul profesiilor liberale ( medici ) : profitul brut, din decizia finala de impunere sau o valoare pe care o alegem individual, situata intre minimul din categoria profesionala si max 5 salarii medii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotariri diferite la tribunale diferite,pentru exact aceleasi spete Turcanu Turcanu Pensionarii au procese cu Casele de pensii pentru refuzul acestora de a include in calculul punctului de pensie la NUMARATORUL raportului care determina ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual leusan leusan care este modalitate prin care pot afla care ar fi valoarea pensiei / Am pensie mlilitara dar am lucrat ulterior 4 ani si 5 luni(anii de vechime pensie ... (vezi toată discuția)