avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIA ANTICIPATA Buna ziua, Am 37 de ani vechime in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIA ANTICIPATA Buna ziua, Am 37 de ani vechime in munca, doi copii si 3 ani ...

Buna ziua,
Am 37 de ani vechime in munca, doi copii si 3 ani si 8 luni de lucru in grupa II -a de munca. As dori sa ma pensionez anticipat si nu stiu daca cei 5 ani , cu care ma pot pensiona inainte de varsta standard de pensionare, se calculeaza dupa aplicarea reducerii varstei standard de pensionare.
Adica: eu sunt nascuta in octombrie 1967 si as putea sa ies la pensie fara reducere, in februarie 2031, la 63ani si 4 luni. Pensia anticipata cu 5 ani, ar insemna sa inceapa in februarie 2026. Daca varsta standard de pensionare se micsoreaza cu 2 ani, adica la 61ani si 4 luni, pot sa scad 5 ani pt anticipata din acestia 61 si 4 luni?
Cel mai recent răspuns: AMA SAVU , utilizator 14:42, 9 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reducerea de 5 ani pentru pensie anticipata nu se cumuleaza cu alte reduceri.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actual,vechime 15 ani,femeie în vârstă de 61ani poate ieși ... lauriancului lauriancului Actual,Vechime 15 ani,femeie în vârstă de 61ani poate ieși la pensie? Sau anticipat...? Un copil...dacă are relevanta ...mulțumesc mult pt sfaturi ... (vezi toată discuția)
Am 53 ani si 27 ani vechime( plus 6 ani de facultate, deci 33), ... Maria Cret Maria Cret Am varsta de 53 ani si 27 ani vechime ( plus 6 ani de facultate, deci 33), din care 10 ani in grupa II . Cand pot sa ma pensionez fara penalizari? (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata partiala lucyll lucyll Buna seara, doream sa aflu, daca stie cineva, cum se calculeaza si se cumuleaza grupa a II a de munca. Am o vechime in munca de 33 ani si 4 luni,din care 22 si ... (vezi toată discuția)