avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În ian 2026 ma pot pensiona anticipat cu penalizare, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În ian 2026 ma pot pensiona anticipat cu penalizare, dacă am ...

În ian 2026 ma pot pensiona anticipat cu penalizare, dacă am un copil , beneficiez de reducerea de 6 luni, adică sa ma pensionez în august 2025 în loc de ian 2026?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:48, 6 Februarie 2025
Da. Dacă îndepliniți condiția de stagiu complet contributiv.
Am 37 ani lucrati , sunt născută în 24.09.1967, doresc anticipat ( o sa fi cu penalizare ), unele persoane zi ca nu se acorda reducerea pt un copil la anticipata, mulțumesc anticipat

Carp Mircea a scris:

Da. Dacă îndepliniți condiția de stagiu complet contributiv.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
neli_rebe, utilizator
Reducerea pentru copii se face din varsta standard.
Se cumuleaza cu reducerile aduse de grupe/conditii de m,unca.
Nu se cumuleaza cu reducerea de la pensia anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care ... sammy44 sammy44 Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care au născut . Eu am 24 ani și 3 luni vechime , beneficiez de cele 6 luni de reducere? Sunt ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Pensia anticipata buna ziua, am 37 de ani vechime in munca, doi copii si 3 ani ... AMA SAVU AMA SAVU Buna ziua, Am 37 de ani vechime in munca, doi copii si 3 ani si 8 luni de lucru in grupa II -a de munca. As dori sa ma pensionez anticipat si nu stiu daca cei ... (vezi toată discuția)