avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua am o intrebare. Sotul meu a implinit varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua am o intrebare. Sotul meu a implinit varsta de 65 de ...

Buna ziua am o intrebare. Sotul meu a implinit varsta de 65 de ani si are drept de depunere dosar pensie limita de varsta, dar el inca lucreaza. Firma la care luceaza a zis sa depunem dosar de pensie cu drept de munca. Ce implica acesta ? Cat il afecteaza la pensie si ce taxe trbuiesc platite?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:21, 9 Octombrie 2024
Cu drept de munca, dar in baza unui nou CIM.
Daca va cumula pensia cu salariul, atunci pentru aceasta perioada nu va mai primi puncte de stabilitate.
Nu va mai plati somaj.
[ link extern ]
Si daca cumuleaza salariul cu pensia nu pierde pensia? Sau daca depunem dosarul si lucreaza in continuare fiind firma privata care ar fi problemele
Are dreptul sa munceasca daca angajatorul e de acord , doar ca actualul contract de munca trebuie sa inceteze si sa se intocmeasca alt CIM , in aceleasi conditii , sau in conditiile pe care cei doi - angajat si angajator - le negociaza . Asa , poate cumula pensia cu salariul . Daca doreste sa ramana cu acelasi CIM , nu va putea lua si pensie si salariu . Nu are importanta ca lucreaza in sector privat , astea-s prevederile legale . Se platesc toate darile , ca la orice salariat , in afara de contributia asiguratorie pentru munca ( somaj ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarii la limita de varsta angajati Hannahjoy Hannahjoy Pensionarii la limita de varsta angajati cu CIM in domeniul privat, sunt scutiti de plata somajului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Poate cumula pensia cu salariul(decizia de pensionare 16.09.2024) Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Va rog foarte frumos un raspuns scurt si concret.Pensionar barbat la limita de varsta 65 de ani ,cu decizie de pensionare in 16.09.2024,sectorul privat,stagiu ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar Dinush Dinush Un salariat a iesit la pensie pentru varsta. El inca este salariatul nostru. Cum vom proceda in acest caz? Ii incetam CIM? De asemenea el mai doreste sa vina ... (vezi toată discuția)