avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Pot divorța la notar de un cetățean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Pot divorța la notar de un cetățean străin, cu ...

Bună ziua! Pot divorța la notar de un cetățean străin, cu acordul părților?
Pot divorța la starea civilă acolo unde aveam ultima reședință obișnuită comună? Eu am domiciliul la aceeași primărie, el este declarat în evidențele statului român, pe permisul de ședere, că are reședința la aceeași primărie.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Elena Larion, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Larion , utilizator 08:35, 10 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ambii soti sunt în România și sunt de acord cu desfacerea căsătoriei atunci puteți divorțat la notar, la primarie cât și la instanta de judecata.
Dacă unul dintre soti este plecat în străinătate ori nu este de acord cu divortul atunci casatoria se desface doar la instanta de judecata.
Aveti copii impreuna'?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Nu avem nici copii si avem conventie de separatie a bunurilor. Multumesc!
Vă mulțumesc, dna. avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean arab alice200 alice200 Iubitul meu este de origine araba .El a facut facultatea de medicina la noi cu ceva timp in urma, a fost plecat cativa ani sa profeseze in tara lui, s-a ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate lenacov lenacov Buna seara As avea nevoie de o lamurire in urmatoarea situatie: Eu si sotul (roman) meu( inça) ne-am casatorit prin intermediul ambasadei Romaniei in ... (vezi toată discuția)