avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu am primit puncte de stabilitate pt. Stagiu de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu am primit puncte de stabilitate pt. Stagiu de cotizare necontributiv ...

Nu am primit puncte de stabilitate pt. Stagiu de cotizare necontributiv 1an 5 luni 19 zile aferent somaj legea 1/1991.Este corect sau nu?

Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:31, 10 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru stagiile de cotizare necontributive nu se acorda puncte de stabilitate,

Buna ziua

Da, este corect.

Punctele de stabilitate se acorda numai pt stagiile de cotizare contributive

Legea 360/2023
Articolul 85
(3) Pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 de ani contributivi se acordă un număr de puncte de stabilitate astfel:
a) 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
b) 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
c) un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani.

Angelica65 a scris:

Nu am primit puncte de stabilitate pt. Stagiu de cotizare necontributiv 1an 5 luni 19 zile aferent somaj legea 1/1991.Este corect sau nu?

Sa inteleg ca puncte de stabilitate nu se da dar la total puncte intra ,
. Pt perioada necontirbutiva se calculeaza ceva puncte ? Sau nu ?
Scuzati , multumesc
Buna ziua

Da, primiti puncte pentru stagiul de cotizare necontributiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în ... Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în calcul la punctele de stabilitate, așa cum era prevăzut în Legea 360/2023? (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)