avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... După pensionare am lucrat la același loc de muncă ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ...

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si
Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca puncte de stabilitate.Scopul punctelor de stabilitate este prelungirea activității.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:17, 21 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Legea 360/2023
Art.85
(3) Pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 de ani contributivi se acordă un număr de puncte de stabilitate astfel:
a) 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
b) 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
c) un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani.
(4) Stagiile de cotizare contributive prevăzute la alin. (3) sunt cele realizate în sistemul public de pensii.
(5) Numărul de puncte de stabilitate prevăzut la alin. (3) se acordă proporțional și pentru fracțiunile de an.
(6) Prevederile alin. (3)-(5) nu se aplică pentru perioadele în care se cumulează pensia din sistemul public sau, după caz, pensia de serviciu acordată în baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru ... Speedie Speedie Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru anii lucrați si pentru caream contribuit după ce am ieșit la pensie. Nu am ieșit la pensie ... (vezi toată discuția)
Nu am primit puncte de stabilitate pt. stagiu de cotizare necontributiv ... Angelica65 Angelica65 Nu am primit puncte de stabilitate pt. Stagiu de cotizare necontributiv 1an 5 luni 19 zile aferent somaj legea 1/1991.Este corect sau nu? (vezi toată discuția)
Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în ... Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în calcul la punctele de stabilitate, așa cum era prevăzut în Legea 360/2023? (vezi toată discuția)