avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia ...

O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia la care lucreaza sotia sa, sa i se comunice daca in anumite date sotia a fost prezenta la serviciu si ce activitati a desfasurat in aceste date? Vi se pare o informatie de interes public? Ce s-ar putea raspunde cu privire la aceasta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e informație de interes public.
În opinia mea, solicitarea soțului ar trebui ignorată de instituție, nu e obligatoriu să răspundă la orice trăsnaie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg legătură de cauzalitate intre ce activități a prestat sotia la serviciu în anumite zile și desfacerea căsătoriei.
Încercați sa găsiți alte probe dacă doriți sa demonstrați o infidelitate.
Angajatorul nu este obligat sa dea curs unei asemenea solicitări.
Da, insa ne-ar putea acuza ca nu am raspuns in termenul prevazut de lege la o solicitare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca sunteti institutie publica puteti raspunde ca nu e o solicitare de interes public si nu priveste pe un tert relatia de munca al angajatului dvs.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator
Am raspuns ]n felul asta, iar acum ne-a facut reclamatie, in temeiul art. 21 din Lg 544/2001 si ne ameninta cu chemarea in judecata si cu daune, spunand ca are dreptul sai se comunice, ca e informatie de interes public si ca e vorba de sotia lui. Noi stim ca sunt in divort, dar nu oficial.

Alte discuții în legătură

Fisa postului este informatie de interes public? kumpel kumpel este informatie de interes public fisa de post a unei persoane dintr-o institutie publica? (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Informatii publice hoream hoream Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt ... (vezi toată discuția)