O persoana aflata in divort cu sotia, solicita la institutia la care lucreaza sotia sa, sa i se comunice daca in anumite date sotia a fost prezenta la serviciu si ce activitati a desfasurat in aceste date? Vi se pare o informatie de interes public? Ce s-ar putea raspunde cu privire la aceasta?
Manuela Rășină
Administrator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e informație de interes public.
În opinia mea, solicitarea soțului ar trebui ignorată de instituție, nu e obligatoriu să răspundă la orice trăsnaie.
Nu înțeleg legătură de cauzalitate intre ce activități a prestat sotia la serviciu în anumite zile și desfacerea căsătoriei.
Încercați sa găsiți alte probe dacă doriți sa demonstrați o infidelitate.
Angajatorul nu este obligat sa dea curs unei asemenea solicitări.
Am raspuns ]n felul asta, iar acum ne-a facut reclamatie, in temeiul art. 21 din Lg 544/2001 si ne ameninta cu chemarea in judecata si cu daune, spunand ca are dreptul sai se comunice, ca e informatie de interes public si ca e vorba de sotia lui. Noi stim ca sunt in divort, dar nu oficial.
Informatii publice
hoream
Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt ... (vezi toată discuția)