avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REGULAMENT din 20 martie 2024privind repartizarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REGULAMENT din 20 martie 2024privind repartizarea consumurilor ...

Am vazut pe facebook urmatoarea postare de care sunt interesata si eu

REGULAMENT din 20 martie 2024 privind repartizarea consumurilor de energie termică
Secţiunea a 3-a Definiții și abrevieri
Articolul 4
Pct. 9. consum comun de încălzire - consumul de energie termică aferent:
b) conductelor de distribuție a încălzirii din subsolul condominiului și coloanelor de distribuție a încălzirii care traversează proprietatea comunăși individuală;

In art 4 pct 9 b se specifica faptul ca se considera consum comun si coloanele care traverseaza propr individuala. Eu consider ca nu este corect ca un proprietar de la ultimul etaj sa plateasca energia termica degajata la parter. La parter coloana este de 2" se degaja o en termica pe cand la ultimul etaj coloana este de 3/8" aceasta este telescopica, cu cat creste nr etajului s-a pus teava mai subtire, La majoritatea blocurilor in apart de la ultimul etaj nu tranverseaza nici o coloana de incalzire, sunt numai tevile de aerisire. Proprietarul de la et inferior poate inchide caloriferul si se incalzeste de la coloana care-i traverseaza. Mai este situatia apart din etajul de mijlocul ( et.5) are si lira de dilatare care-i maresc suprafata coloanei care traverseaza.
Eu consider ca consumul acesta trebuie sa fie trecut la apartamentul pe care-l traverseaza.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
sanda65, utilizator

Alte discuții în legătură

Echilibrare hidraulica + cote la comun, incalzire centralizata mdDentist mdDentist Buna seara, Deschid acest subiect pentru dezbateri pe tema echilibrarii hidraulice a instalatiilor termice si a contorizarii. Ca sa poti distribui o ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cota tevi sau cota indiviza??? Dodoutza Dodoutza Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor ... (vezi toată discuția)