avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta sporuri nepermanente Va adresez o intrebare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta sporuri nepermanente Va adresez o intrebare in legatura cu Adeverinta venituri ...

Buna ziua
Va adresez o intrebare in legatura cu Adeverinta venituri nepermanente pe care fostii salariati, actual pensionari, o solicita institutiei noastre pentru perioada 1991-2000 pt. care detinem arhivele.
Conform anexei nr. 6, adeverinta trebuie sa contina pe langa sporurile / adaosurile nepermanente si "Salariu realizat lunar si " Total venit realizat" .
Problema este ca am identificat in statele de plata din acea perioada multe luni in care desi figureaza pe stat acord si /sau prime, total venit este mai mic decat cel inscris in carnetul de munca.
In situatia in care persoana depune aceasta adeverinta la casa de pensii in vederea recalcularii, exista posibilitatea de a -i fi diminuata pensia ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gu_vio , utilizator 10:51, 14 Octombrie 2024
Da, exista acea posibilitatea daca venitul pe stat este mai mic decat cel mentionat in carnetul de munca.
Exista posibilitatea ca pentru prime si al 13-lea salariu, sa existe state de plata separate.
gu_vio a scris:

...
Problema este ca am identificat in statele de plata din acea perioada multe luni in care desi figureaza pe stat acord si /sau prime, total venit este mai mic decat cel inscris in carnetul de munca.
In situatia in care persoana depune aceasta adeverinta la casa de pensii in vederea recalcularii, exista posibilitatea de a -i fi diminuata pensia ?
Va multumesc

Indiferent ca sunt state cumulate sau nu, desi nu avea relevanta la ce ati intrebat ..decizia va apartine daca depuneti acea adeverinta sau nu , avand in vedere ca ati mentionat ca , figureaza venituri mai mici decat cele mentionate in carnetul de munca.

La venituri mici si pensia este mica.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

gu_vio a scris:

...
Va multumesc

Indiferent ca sunt state cumulate sau nu, desi nu avea relevanta la ce ati intrebat ..decizia va apartine daca depuneti acea adeverinta sau nu , avand in vedere ca ati mentionat ca , figureaza venituri mai mici decat cele mentionate in carnetul de munca.

La venituri mici si pensia este mica.

Va multumesc foarte mult pentru rapunsuri . Cred ca trebuie sa le prezint aceasta situatie pensionarilor pt a decide in cunostinta de cauza daca isi vor depune sau nu aceasta adeverinta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensie dupa constatarea unei erori uradustefan uradustefan Buna ziua Am o intrebare legata de procedura recalcularii pensiei in cazul in care am sesizat unele erori Am constatat recent urmatoarele situatii: 1. ... (vezi toată discuția)
proces cu casa de pensii staveelena staveelena Buna ziua , tatal meu a facut contestatie la decizia de pensionare si am observat ca din cartea de munca s-au luat in calcul salariile inscrise dar cumulate ... (vezi toată discuția)