avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are dreptul de a moșteni casa părinților, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are dreptul de a moșteni casa părinților, copilul natural ...

Cine are dreptul de a moștenii casa părinților, copilul natural sau cel adoptat? Se împarte la amândoi?
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 19:34, 10 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amandoi copii mostenesc EGAL.
Ambii copii sunt frati cu drepturi egale.
Depinde foarte mult ce doresc părinții. (poate fi o problemă în privința acestei alegerii.
Dumnv știți mai bine ce relație aveți cu părinții sau cu fratele vitreg.
Sper că părinții să nu facă cu fratele vitreg un contract de întreținere
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii copii sunt mostenitori rezervatari, si oricare dintre ei poate invoca rezerva succesorala.
Legea NU permite dezmostenirea, deci ambii copii sunt mostenitori prin lege.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Părinții sunt în viață?
Nu ați spus nimic (este foarte important pentru a primi răspunsul dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Testament iancumihnea iancumihnea Buna ziua! Sunem doi frati. Parintii nostri au facut un testament legalizat prin notariat prin care si-au exprimat optiunea de a-mi lasa mie, in schimbul ... (vezi toată discuția)