avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta maternitate

Buna,

Am si eu o nelamurire... in Adeverintele pt. calculul indemnizatiei lunare de crestere copil pana la 2 ani, e specificat a se trece Venitul Net... cnf. definitiei venitul net ar fi venitul dinaintea supunerii impoz. pe venit, iar salariul net este cel supus deja impozitarii pe venit. Care mai exact dintre cele doua ar trebui trecut in adeverinte?
Iar o alta intrebare, daca in venitul net sunt cuprinse beneficiile care se ofera la angajat, (lunar si care sunt si ele supuse impozitarii), acestea se cuprind in venitul net care vine trecut in adeverinte?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BiancaOrban , utilizator 15:37, 14 Octombrie 2024
salariul net ..potrivit OUG 111/2010, veniturile luate în calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizației lunare sunt:
- veniturile rezultate după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit;
...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete nogti nogti Buna ziua, as dori sa pun si eu o intrebare. In aceste venituri nete intra si bonurile de masa prima de craciun, paste? Va multumesc mult! #-o (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru ccc ioanagroza ioanagroza buna, cine ar sti sa ma jute- referitor la formula de calcul pe 1 an la indemnizatia de crestere a copilului cei 75 % din venitul realizat pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit pentru indemnizatie ccc valentinaanghel valentinaanghel Prima de asigurare sanatate (card) inclusa in statul de salarii pentru impozitare intra la salariu net care trebuie trecut in adeverinta de venit pentru ... (vezi toată discuția)