avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua! Am nevoie de un sfat și intermediere ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua! Am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea ...

Bună ziua!

Am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea autorizației de construire + toată documentația necesară, pentru realizarea unei case individuale în localitatea Gârcina, județul Neamț.

Terenul este intravilan, NC 51637.
Singura problemă este absența unui pod autorizat de acces. Cu toate acestea, vecinii dispun de podețe în regie proprie, sunt două case alături, de aceeași parte a pârâului, au toate comoditățile. În sat mai sunt case în situație similară, cu podețe în regie proprie, înregistrate în Cartea funciară și legalizate.

Motivarea primăriei că nu construiesc un pod (pârâul este proprietatea primăriei) este faptul că sunt puține case de partea cealaltă, dar e cumva o situație penibilă - pentru că sunt puține nu fac pod, pentru că nu e pod nu pot obține autorizarea să-mi fac eu casă.

Vă rog îndrumați-mă cum să procedez, am nevoie de intermedierea dvs. pentru autorizația de construire casă, vecinul este de acord să îmi permită să folosesc podețul său. Accesul tehnicii, inclusiv cea a Ocolului silvic se fac, la moment, direct prin pârâu, prin vad, acesta nefiind adânc. Exact în spatele terenului meu, mai sunt alte 5 terenuri intravilane, pe unul dintre ele este amplasată o cabană, nu știu ce statut juridic are dar este înscrisă în Cartea Funciară. La cine să mă adresez?

Cu stimă,
Dumitru Basarab
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:22, 14 Octombrie 2024
Podul este situat peste pârâu, care ține de primărie. Pârâul nu intră în proprietatea mea, este doar la hotar cu terenul meu.
Da, deci asta spun, tot de la Primărie revin acum. Mi s-a spus verbal, de către urbanistul satului că în absența unui pod nu pot construi. Dacă ar fi pod aș putea, dar podul ține de primărie, pârâul nefiind proprietatea mea, eu sunt doar la hotar cu el. alături este drumul Ocolului Silvic, iar peste acest drum mai sunt alte 2 case cu podețe în regie proprie, neautorizate. Aici era întrebarea, cum obțin autorizarea, legal, pentru locuință. Vecinii sunt dispuși să îmi permită trecerea pe podețele lor neautorizate, și este un vad, apa are doar 5-10 cm și este ușor de trecut pentru orice tip de tehnică, fiind frecventat de tehnica Ocolului Silvic. Problema urbanistului era legată de accesul pompierilor și a ambulanței, în caz de urgență.
În aceste condiții, dvs. mă sfătuiți să merg tot la acest urbanist al satului să solicit un Certificat de urbanism, oficial, dacă înțeleg corect?
Pot solicita CU dacă încă nu am proiectul construcției (care costă între 800 - 4000 euro) având doar ideea că doresc să fac o locuință unifamilială?
Acesta este amplasamentul terenului [ link extern ]
sigur ca da. autorizatia necesita proiect, CU nu

dumitrubasarab a scris:

Pot solicita CU dacă încă nu am proiectul construcției (care costă între 800 - 4000 euro) având doar ideea că doresc să fac o locuință unifamilială?

Mulțumesc, fiind departe de domeniu nu știam. Caut un birou de avocați în domeniu, pentru a apela în caz de nevoie. Presupun că nu sunteți din județul Neamț, dar dacă știți pe cineva, vă sunt foarte recunoscător.

Alte discuții în legătură

Blocare cale de acces Adrian_V Adrian_V Buna ziua, incerc sa ajut o cunostiinta cu o problema pe care o are referitor la o cale de acces. Situatia de fapt este urmatoarea: 2 loturi de pamant, ... (vezi toată discuția)
Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)