avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se rezolvă succesiunea pentru bunuri imobile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se rezolvă succesiunea pentru bunuri imobile (apartament) ...

Cum se rezolvă succesiunea pentru bunuri imobile (apartament) aflate sub gaj? Proprietarii ( soț și soție fără urmași) au făcut datorii și au pus gaj apartamentul deținut în coproprietate. Soția proprietarului a decedat și la moștenire vin sora și mama ei. La ce sa se aștepte soțul văduv - proprietarul apartamentului în cauză??
Cel mai recent răspuns: Lionne28 , utilizator 17:26, 12 Octombrie 2024
Se dezbate normal, cu mențiunea menținerii ipotecii în favoarea creditorului.
Moștenitorii ar trebui sa se aștepte la preluarea și suportarea datoriilor, proportional cu cota moștenită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
Soțul supraviețuitor este proprietar el 100% pe imobil, sau e bun în comun cu soția decedată 50/50%`?
Contează foarte mult acest aspect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

Soțul supraviețuitor este proprietar 50 la sută, e bun in comun cu soția decedată.
Dapix a scris:

Soțul supraviețuitor este proprietar el 100% pe imobil, sau e bun în comun cu soția decedată 50/50%`?
Contează foarte mult acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune gross405 gross405 Buna ziua.Tatăl meu vitreg a decedat.Am rămas cu drept de mostenire eu mama mea si sora mea vitregă fi ca defunctului.Va rog sa mi spuneti care este ... (vezi toată discuția)