avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiu de cotizare

Ma numesc BADULESCU MARIANA din orasul VULCAN jud HD.Am lucrat la " S C SPICUL" S A VALEA JIULUI. M-am pensionat in decembrie 2002 si am fost incadrata in grd 1 de invaliditate
1.Ce pot sa fac caci nu m-i s-a luat in calcul la stabilirea pensiei de boala perioada 1 aprilie 2001 pina in decembrie 2002 pe motivul caci intreprinderea nu a platit CAS (toate darile catre stat ), nici macar nu a trimis CD cu inregistrarile necesare catre organele compentente iar in 2004 a intrat in faliment neputindu-se recupera nicio datorie?
2. In ce procent se i-a in calcul la pensia de batrinete si la cea de boala perioada in care eu sunt pensionata de grd 1 de invaliditate si sunt considerata si persoana cu handicap ?
In speranta ca voi primi raspunsul la cele relatate mai sus va multumesc anticipat caci sunt disperata ca am o situatie materiala precara
Va implorrrrr sfatuiti-ma ce sa fac
Cel mai recent răspuns: mary_inger2007 , utilizator 12:17, 12 Februarie 2010
1. Precizati ce nu vi s-a luat in calcul, perioada sau veniturile pentru care nu s-a achitat CAS.
2. Perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate se ia in calcul la stabilirea stagiului pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta. Adica toata perioada in care sunteti pensionata de invaliditate constituie stagiu (=vechime, ca sa-i spun asa).
Cand vi se va calcula pensia pentru limita de varsta, se va avea in vedere cuantumul pensiei de invaliditate primite.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc din suflet pt raspuns D-ZEU sa va binecuvinteze caci sunt disperata , traiesc o viata de cosmar ( nu ma pot deplasa singura , nu am pe nimeni si uneori nu imi ajung bani nici de paine)
Nu m-i s-au luat in calcul perioada caci societatea nu a platit CAS
O zi buna si inca o data mii de multumiri
1. Perioada in care ati lucrat si firma nu a platit CAS vi se ia in calcul ca stagiu dar nu se ia in calcul la punctul de pensie. Adica pensia va fi mai mica.
2. Cei de la Casa de Pensii ar trebui sa stie asta.
3. In rest, colega mea, @Gabriela Pintea, v-a raspuns la intrebari.
Multumesc din suflet
D-ZEU SA VA BINECUVINTEZE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate grd ii- timp de un an rox000 rox000 Buna ziua! sotul meu s-a pensionat pe caz de boala cu grd de invaliditate II, timp de un an, are 39 de ani si o vechime in munca de 22 de ani. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Calculare vechime in munca adimicu adimicu In cazul unei pensionari pe caz de boala, se mai pot trece ca vechime in munca, anii de facultate la zi ( finalizati cu licenta) parcursi pe durata acestei ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata nelush2103 nelush2103 Barbat nascut la data de 17 mai 1961, lucrat in perioada 23.11.1979-12.11.2002 in turnatorie, gr 1, apoi pensionat de boala, reangajari temporare in gr 3 ... (vezi toată discuția)