avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate grd II- timp de un an
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate grd II- timp de un an

Buna ziua! sotul meu s-a pensionat pe caz de boala cu grd de invaliditate II, timp de un an, are 39 de ani si o vechime in munca de 22 de ani. Intrebarea mea este daca dupa terminarea acestei perioade de un an si isi revine, poate reveni la locul de munca? oare angajatorul este obligat sa-l primeasca inapoi sau nu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:22, 8 Decembrie 2009
Nu exista nicio prevedere legala care sa-l oblige pe fostul angajator sa-i incheie un alt cim.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
1. Daca la Comisia de expertiza medicala nu i se mai prelungeste perioada de pensie inseamna ca este apt de munca.
2. In aceasta situatie poate incheia un contract individual de munca.
3. Cum v-a spus si colega mea, @Gabriela Pintea, angajatorul unde a lucrat nu este obligat sa-l reangajeze dar poate incerca si poate il reprimeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensie de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si am si eu urmatoarea problema: ma aflu la pensie de invaliditate de 10 luni si peste 2 luni trebuie sa merg la ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare mary_inger2007 mary_inger2007 Ma numesc BADULESCU MARIANA din orasul VULCAN jud HD.Am lucrat la \" S C SPICUL\" S A VALEA JIULUI. M-am pensionat in decembrie 2002 si am fost incadrata in ... (vezi toată discuția)
Are drept de pensie? lacramitza76 lacramitza76 va rog sa imi raspunda cineva daca se poate in legatura cu o problema legata de pensie:este vb despre mama mea ,nascuta in anul 1952, luna octombrie,are 11,6 ... (vezi toată discuția)