avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reangajare dupa pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reangajare dupa pensie de invaliditate

buna ziua, ma numesc manea nicolae si am si eu urmatoarea problema:
ma aflu la pensie de invaliditate de 10 luni si peste 2 luni trebuie sa merg la revizuire;
daca la revizuire m-i se spune ca sunt apt de munca (mai am tratament de facut cu citostacice 1 an) angajatorul unde am lucrat este obligat sa ma reangajeze ? daca da tot in functia in care am fost sau pot cere schimbarea locului de munca(daca medicul expert spune acest lucru), daca schimb locul de munca voi avea salariul care l-am avut pina sa ma pensionez sau salariul aferent locului unde ma va angaja?
daca dupa angajare voi face recadere mai am dreptul la concediu medical sau trebuie sa treaca o perioada de timp de la angajare?
sper ca cineva va putea sa ma ajute si pe mine si va multumesc din tot sufletul.

cu stima
Cel mai recent răspuns: nicolae242 , utilizator 17:52, 5 Iunie 2010
1. Cand ati fost pensionat vi s-a incetat contractul individual de munca. Fostul angajator nu este obligat de lege sa va reangajeze. Dar daca discutati cu el s-ar putea sa o faca.
2. Daca veti gasi un loc de munca trebuie sa faceti vizita medicala iar medicul de medicina muncii este cel care apreciaza daca puteti sau nu sa lucrati in locul de munca respectiv.
3. Un angajator nu este obligat sa tina cont de functiile si salariile avute anterior. Acestea se negociaza direct intre angajator si salariat.
4. Concediul medical se poate lua oricand medicul constata ca starea sanatatii nu permite prezenta la serviciu.
Interventie moderator

Va rog sa nu deschideti mai multe subiecte pe aceeasi tema, apasati butonul "raspunde" si scrieti toate intrebarile dvs. Multumesc!

Gabriela Pintea
1. Legea 76/2002 spune ca se asimileaza somerilor si cei care au încetat activitatea ca urmare a pensionării pentru invaliditate şi care, ulterior, au redobândit capacitatea de muncă şi nu au reuşit să se încadreze în muncă;
2. Conditia este ca perioada de pensionare pentru invaliditate sa nu fie mai mare de 12 luni.
3. Asa ca mai aveti o speranta.
buna ziua
sunt pensionar pe caz de boala, daca la revizuire nu m-i se prelungeste pensia si nu gasesc unde sa ma angajez am dreptul la somaj?(sau raman al nimanui?)
daca in timpul somajului revine boala pot sa ma pensionez iar pe caz de boala?
am 16 ani cotizati si virsta 36 ani si certificat de handicap accentuat.
va mltumesc
1. V-am raspuns mai sus la intrebarile dvs.
2. Din somaj puteti intra la pensie, daca este cazul.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca conf. art.56 lit c cm Antoanela Geaman Antoanela Geaman Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. Salariatei X i se inceteaza cim conform art.56 lit c) fara a avea comunicata deciza de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare revizuibila roxxzzy roxxzzy Ce este pensionarea revizuibila. Cand ai un astfel de angajat cum faci suspenzi contractul de munca sau il incetezi? (vezi toată discuția)
Modificare art 56 lit.d din codul muncii dorutza33 dorutza33 Buna ziua, Art.56 lit.d din Codul Muncii (modificat prin Legea 49/2010) se aplica si in cazul persoanelor cu CIM pe perioada nedeterminata care cumuleaza ... (vezi toată discuția)