avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MLM intemediere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MLM intemediere

Bună ziua,

Dețin un magazin online care funcționează ca intermediar între furnizor (o companie MLM) și clientul final. Clienții plasează comenzi pe site-ul meu, iar eu le plasez ulterior pe site-ul furnizorului.

Doresc să integrez plata cu cardul pe site-ul meu și aș vrea să știu care este varianta legală corectă pentru următorul proces:

Clientul plătește comanda în valoare de 10 RON către firma mea, pe site-ul meu.
Eu plasez comanda pe site-ul furnizorului, achitând 10 RON cu cardul, iar factura emisă de furnizor va fi pe numele persoanei fizice, adică pe numele clientului final.
Intenționez să facturezi comisionul aferent acestor comenzi o dată la trei luni. Practic, doar intermediez vânzarea, iar banii intră și ies din firmă fără a genera profit. Care ar fi soluția legală potrivită pentru acest tip de activitate? Ar fi suficient un PFA? Dacă da, care ar fi codul CAEN corespunzător?

Alte discuții în legătură

Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)
Tipograful ce printeaza cartile editurii noastre le vinde ilegal maria99999 maria99999 Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt ... (vezi toată discuția)