avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua socrul meu în vârstă de 75 ani este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua socrul meu în vârstă de 75 ani este bolnav psihic ...

Buna ziua socrul meu în vârstă de 75 ani este bolnav psihic grad accentuat,soția mea are tutela specială pe 15 ani fiind unicul copil,întrebarea mea este ,se poate trece bunurile socrului pe soția mea cu drept de uz fruct viager pe socrul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 14 Octombrie 2024
Nu se poate face act de donatie, daca este pus sub tutela speciala, iar ea este desemnata tutorele lui.

Dar daca este unicul lui copil, nu se justifica sa-i doneze ei bunurile, ca oricum este unica mostenitoare.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Corect peste tot pe unde mergem ne întreabă cine e proprietar și trebuie să avem sentința la noi

Dapix a scris:

Nu se poate face act de donatie, daca este pus sub tutela speciala, iar ea este desemnata tutorele lui.

Dar daca este unicul lui copil, nu se justifica sa-i doneze ei bunurile, ca oricum este unica mostenitoare.

ne întreabă cine e proprietar și trebuie să avem sentința la noi

si ce e greu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cand unul din proprietari este bolnav psihic eleny62 eleny62 Tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul detinut de el impreuna cu sotia care este bolnava psihic. Trebuie neaparat si acordul ei? Fratii nu au nici o ... (vezi toată discuția)
Propietar la 17 ani femeie40 femeie40 buna ziua. am si eu o intrebare. am 40 ani sunt casatorita si am 2 baieti 17 si 3 ani jumate. as dori sa vand ce avem acum si partea mea sa o cedez copilului ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a retrage actiunea judecatoreasca pe care am depus-o marc1234 marc1234 Buna ziua, Socrul meu e bolnav de Dementa mixta(Alzheimer si dementa vasculara) ca atare il ingrijesc eu si sotia mea, noi fiind singurii apartinatori ... (vezi toată discuția)