avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am o situatie succesorala si as dori o idee ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am o situatie succesorala si as dori o idee de inceput ...

Buna ziua

Am o situatie succesorala , si as dori o idee de inceput in aceasta situatie.
Am inceput succseiune dupa bunicul meu de mama (am facuta succesiunea de drepturi dupa mama, fiica lui) . Exista un titlu de proprietate unde este trecut bunicul meu pe langa inca 5 rude parinti si frati. Am inceput lungul proces de a aduce pe cei ramasi in viata . Pe titlu sunt 2.8Ha si un teren intravilan in jur de 2000m din care(suprafata totala) erau date in folosinta pe numele 1,1 Ha la primaria din localitate si pe care s-a platit mai bine de 20 ani impozit de bunicul meu si dupa moartea lui in 2018 de mine in numele lui.
Cand am inceput sa fac succesiunea am descoperit ca in 2009 unul dintre urmasi si-a insusit suprafata intravilana pe numele lui la nota cu declaratie falsa , eu sau bunicul nefiind anuntat, pe langa asta si un teren extravilan de 5755 mp2. De intravilan sitam ca a fost promis lor deci nu am negat mostenirea. Problema este ca acum din suprafata pe numele bunicului unul dintre mostenitori (doar acesta contesta dreptul meu de proprietate ) solicita jumatate desi conform notarului ar avea 1/5. Nu a platit nici o data impozit pe teren, eu am dovezi prin chitante . Am sa utilizez in interesul meu caz ca nu pot obtine ceea ce se cuvine faptul ca s-au intabulat cu declaratii fales 2 terenuri fara acordul meu sa a bunicului daca acea persoana nu renunta la preteniile a ceea ce este inscris la primarie pe numele bunicului.
Dupa cat timp se prescrie falsul in declaratii la notar ? actele fiind facute in 2009. A mai ramas inca un teren care a fost vandut cu acte de mana tot pe aces titlu dar nu face cauza acestui subiect.

Pe scurt din acest titlu pe bunicul meu la primarie a fost 1,1Ha pt care sa platit impozit de ani de zile, din toti descendentii unul solicita drept de proprietate la jumatate fara sa fi platit impozit pe el vreodata. Dat fiind ca o parte din teren(nu cel pe bunicul meu) a fost dobandit cu declaratii false am de gand folosesc acest atu in favoarea mea cat timp nu voi ajunge la o intelegere.

Va multumesc ! Cu stima Filip E.
Cand si daca este timp eventual o indrumare as dori

am doua optiuni : sa accept jumatate cu notare in posesie
sa imi cer dreptul dar posibil cu ajuns in instanta.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
Eddie24, utilizator

Alte discuții în legătură

Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Cum obtin actele pe teren. cage200 cage200 Buna seara, Sa incep si eu povestea de la inceputuri. Anul 1977, parintii mei se decid sa \\\\"cumpere\\\\" pamant pentru constructie casa. Au platit 300 ... (vezi toată discuția)
Mi se cere un impozit pe un teren fara a avea titlu de proprietate radupripas radupripas buna ziua.am mostenit de la tata o casa pt care am luat certificat de mostenitor.o data cu aceasta casa am mostenit si un teren agricol si intravilan in ... (vezi toată discuția)