avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc de munca part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc de munca part time

Loc de munca part time si posibilitate conflict. In cazul in care sunt angajat 8 ore la o companie si doresc sa ma angajez la compania care presteaza servicii de transport angajati, part time, 2 ore ca sofer pentru transportul angajatilor, si perioada de desfasurare a serviciului part time coincide cu traseul si durata de deplasare de acasa pana la serviciu full time, poate sa fie vreo problema in acest sens? Si daca da, care ar fi solutiile in aceat caz?
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
Felix S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Felix S , utilizator 16:43, 15 Octombrie 2024
Art. 35 C.mun
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.
Intrebarea este:

Se considera suprapunere daca eu la ora 7 incep jobul full time si de la ora 6 la 7 eu prestez pentru angajatorul part. Suprapunerea consta in traseul de acasa pana la munca. Adica eu as conduce microbusul firmei la care lucrez part, si apoi cand ajung cu colegii de la jobul full (pe care ii transport) sa prestez acolo serviciile job-ului full. Si apoi cand termin programul full sa iau colegii, si sa ii transport cu microbus-ul la care eu muncesc part si merg acasa.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este suprapunere de program .. suprapunerea insemna ca programele de munca sa se suprapuna , adica in timpul intervalului de munca al c.i.m. full-time sa fie si programul de munca part-time.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ideea este ca cei de la RU mi-au spus ca nu este posibil sa fac acest lucru datorita faptului ca in cazul unui accident, poate fi considerat accident de munca si ca s-ar indrepta catre cei la care lucrez full, in detrimentul celor la care presrez cu CM part. Este adevarat sau nu?

Cornel Vasile a scris:

Nu este suprapunere de program .. suprapunerea insemna ca programele de munca sa se suprapuna , adica in timpul intervalului de munca al c.i.m. full-time sa fie si programul de munca part-time.

Totul depinde de repartizarea programului de munca ..

Alte discuții în legătură

Buna tuturor! de curand m-am mutat in norvegia cu locul de munca ... Andreea9806 Andreea9806 Buna tuturor! De curand m-am mutat in Norvegia cu locul de munca full time. Precizez ca in Romania am am avut 2 joburi, unul full time si unul part time. Part ... (vezi toată discuția)
Noua lege despre mai multe locuri de munca Iulicabombonica Iulicabombonica Buna ziua. Stiu ca s.a dat legea ca nu mai e voie sa ai 2 contracte de munca full time, iar daca ai part time al doilea loc de munca programele celor 2 ... (vezi toată discuția)