avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noua lege despre mai multe locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noua lege despre mai multe locuri de munca

Buna ziua.

Stiu ca s.a dat legea ca nu mai e voie sa ai 2 contracte de munca full time, iar daca ai part time al doilea loc de munca programele celor 2 locuri de munca nu trebuie sa se suprapuna. Am mai multe intrebari, daca puteti sa.mi spuneti exact ce se intampla:
1. Daca totusi se suprapun programele de munca, exista sanctiuni pt angajat si angajator?
2. Ce sanctiuni sunt pt angajat daca declara in declaratia completata un program fals la jobul part time?
3. Au cum sa afle angajatorii ca se suprapun programele de munca, ii instiinteaza cineva, se autosesizeaza cei de la ITM sau cum pot sa afle?

Va multumesc pt orice alte detaliu legate de acest aspect. Va intreb deoarece eu am full time de la 9-18 si mai am part time de la 14:30-19, si as vrea sa completez declaratia pt al doilea job cu un program fals 19-23 ( declaratia pe care mi.au dat.o cei de la full time cand m.au intrebat daca mai am un al doilea loc de munca).

Multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 4 Septembrie 2023
Nu exista sancțiuni..ca sa afle trebuie sa efectueze un control cei de la ITM.
Va multumesc
Angajatorul se poate indrepta spre ITM pentru verificarea unor angajati daca exista suspiciuni?
ITM-ul nu ofera astfel de informatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa mi spuneți ce drepturi am în situația ... Matei Andrei Constantinescu Matei Andrei Constantinescu Bună ziua! Va rog sa mi spuneți ce drepturi am în situația urmatoare: contractul de munca full time s a modificat în contract de munca part time ( tot pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avand in vedere modificarile codului muncii din octombrie ... alexandruonline alexandruonline Buna ziua, Avand in vedere modificarile Codului Muncii din Octombrie 2022, exista posibilitatea sa fiu angajat full-time la o companie (ex: software ... (vezi toată discuția)