Mama mea a decedat în noiembrie anul trecut, iar acum mă confrunt cu o problemă în finalizarea succesiunii. În cadrul partajului din 1984, după divorț, mama trebuia să-i plătească fostului ei soț suma de 8.387 lei. Din păcate, nu am dovada că această sumă a fost plătită. Fostul soț al mamei nu este tatăl meu și nu am contact cu el.
Notarul susține că, fără dovada plății, suma trebuie trecută în cartea funciară .. Știu că suma este prescrisă, dar notarul afirmă că prescripția nu operează automat și că datoria trebuie menționată în acte dacă nu există o hotărâre judecătorească privind prescripția. Am consultat și un executor judecătoresc, care mi-a spus că nu poate echivala această sumă la valoarea actuală pentru ca eu să o pot depune într-un cont de consemnare.
Întrebarea mea este: cum pot afla valoarea actualizată a sumei de 8.387 lei din 1984 și cine mi-ar putea oferi un document oficial în acest sens?
georgiana.td
Utilizator 3din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu zic că mai simplu este să îl căutați pe fostul soț, poate este încă în viață și vă dă o declarație că a primit suma și nu mai are alte pretenții. Dacă înscrieți în cartea funciară sulta, o să vă fie greu pe viitor, dacă vreți să vindeți imobilul.