Buna seara,
Sunt insarcinata in 7 luni si am cateva intrebari referitoare la concediul prenatal si indemnizatia pentru copil acordata de stat.
Din legislatia consultata de mine am inteles ca trebuie sa am 12 luni lucrate consecutiv inaintea nasterii copilului. Mentionez ca am lucrat cu contract de munca individual pana in 09.04.2009 cand mi s-a restructurat postul. Am reusit sa ma reangajez pe data de 18.05.2009. . De asemenea la noul loc de munca pentru a nu exista probleme mi-am instiintat deja angajatorul ca de la 1 martie 2010 voi intra in concediul prenatal data nasterii probabila fiind 26.03.2010.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Daca in perioada mai sus mentionata nu am avut nici un fel de venit mai beneficiez de indemnizatie ? Si daca nu , ce as putea face sa acopar perioada nelucrata, ca sa pot beneficia?
-Este considerata instiintare oficiala scrisoarea medicala data de la medicul ginecolog unde este specificata data nasterii?
-In concediul prenatal mi se va plati 85% din salariul de catre angajator?
Buna seara,
-trebuie sa veti venituri profesionale supuse impozitului in cele 12 luni, in caz contrar, nu se iau in calcul;
-pe langa scrisoarea de la doctor, faceti o instiintare in scris, si sa va dea numar de inregistrare pe ea;
-da, concediu pre si post natal, este platit de angajator si este in cuantum de 85%