avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM si calcul zile de CO anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM si calcul zile de CO anual

Buna seara,

In CIM este specificat ca am dreptul la 23 de zile de CO anual, dar fiindca am inceput sa lucrez efectiv din 10 ianuarie, angajatorul a decis sa reduca nr. de zile de CO la 22.

Intrucat perioada lucrata in ianuarie este mai mare de 50% (14 zile lucratoare incepand cu data de 10 ianuarie), as dori sa inteleg logica acestui calcul sau daca exista o legislatie in vigoare care prevede aceasta ajustare.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:39, 15 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata concediului de odihnă se acordă proportional cu numărul de zile lucrate efectiv într-un an calendaristic (Decizia 760/2014 a CCR (pct. 31-32).

Dvs aveti dreptul la CO aferent perioadei 10.01. - 31.12...adica, raportat la 357 de zile calendaristice, ceea ce inseamna :

23 : 366 x 357 = 22,43 de zile lucratoare de CO ... potrivit uzantelor, se acorda 22 de zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cristian corina cristian corina Angajat în iunie 2019. În luna noiembrie, câte zile pot lua. Mi se spune, ca eu am luat pe 14 Oct lichidare pe septembrie și deci am dreptul la co aferent ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restrictionat Divergent Divergent Buna ziua, Este legal sa ti se acorde concediu de odihna doar pentru zilele lucrate?Sunt la un nou loc de munca si am dreptul sa-mi aleg perioada de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă Mandyna Mandyna Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu ... (vezi toată discuția)