avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adaugare asociat prin cesiune?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adaugare asociat prin cesiune?

Să presupunem că dețin o firmă care are în proprietate două apartamente (valoare EUR 200.000). Sunt asociat unic.

1) Este posibil să adaug o altă persoană la firmă (sotia), prin cesiune de părți sociale, fără costuri/impozite/aprobari? Adică această persoană va obține o parte din firmă gratuit, fără o majorare de capital?

Am citit că acest lucru este posibil, dar mi se pare ciudat că cealaltă persoană primește o "avere" fără să plătească vreun impozit (evident va plăti impozit pe dividende).

2) Este mai ușor dacă persoana deține, să zicem, 1% din firmă și dobândește încă 49% gratuit?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:26, 16 Octombrie 2024
Cesiunea părților sociale nu înseamnă neapărat o vânzare. Proprietarul e și rămâne firma. Veniturile firmei se impozitează
Deci pot sa adaug o persoana oricand, fara probleme?

adriandimitriu a scris:

Cesiunea părților sociale nu înseamnă neapărat o vânzare. Proprietarul e și rămâne firma. Veniturile firmei se impozitează

procedura e descrisa in linkul alaturat: [ link extern ] .
eu recomand ca documentele sa fie verificate de un avocat, fiindca sunt importante, totusi
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea business angels AViorel AViorel Buna ziua, In legea proaspat adoptata in Parlament, in ceea ce priveste calitatea de investitor privat - Business Angel, la Art. 2(1) pct.a), se face ... (vezi toată discuția)
De mâine intră în vigoarea legea business angels!!:) Daniela Bolog Daniela Bolog Legea nr. 120/2015, în vigoare începând de mâine, 17 iulie 2015, reprezintă o noutate a ultimilor ani, respectiv se reglementează facilități fiscale ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)