avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua vin și eu cu următoarea întrebare. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua vin și eu cu următoarea întrebare. Bunica mea a ...

Bună ziua vin și eu cu următoarea întrebare. Bunica mea a avut 6 copii din care 3 au decedat înaintea ei printre cei decedați și tata . Rudele care au rămas în urma miau spus ca au făcut deja succesiunea și ca eu și fratele meu și mama nu mai avem drept la partea lui tata el fiind decedat înaintea bunicii menționez ca noi nu am fost chemați la asa zisa succesiune va întreb are rost sa atac succesiunea în instanta făcută de surorile lui tata ?adică noi facem parte la dreptul care i sar fi cuvenit dacă Traia?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs, nu, ca e nora și nu are voie succesorala.
Dar dvs, nepoții ar fi trebuit sa participați la dezbaterea succesiunii și sa culegeți cota ce i-ar fi revenit tatălui dvs.
Dacă merită...dvs știți, în funcție de ce bunuri au rămas de pe urma bunicilor.
Surorile tatălui meu spun ca au făcut succesiunea dar ma întreb cum au făcut-o fără noi pentru ca noi nu am fost anunțați și acum întrebarea mea este ce notar sia băgat capu în chestia asta ca nu este legal ce sa făcut
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai notarul de unde sa știe câți copii și nepoți a avut bunica dvs?
Este declarația moștenitorilor și a martorilor.
Cum s-a făcut? Nu v-a declarat nimeni existența.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
Numai viii moștenesc, nu și morții! Deci dacă tatăl era decedat la data când a decedat bunica, numai copiii ei în viață o moștenesc.

raluk0207 a scris:

Mama dvs, nu, ca e nora și nu are voie succesorala.
Dar dvs, nepoții ar fi trebuit sa participați la dezbaterea succesiunii și sa culegeți cota ce i-ar fi revenit tatălui dvs.
Dacă merită...dvs știți, în funcție de ce bunuri au rămas de pe urma bunicilor.

Este clar ca aveati vocatie succesorala, doar d-voastra copiii. In situatia de acum puneti in balanta daca ceea ce ipotetic ati avea de mostenit, merita ani de zile de judecata in instanta cu cheltuieli foarte multe si stres pe masura.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2024
lilivasiliu, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)