Buna ziua tuturor. Numele meu este Cristi si vin si eu cu o intrebare la care sper sa gasesc ajutor. Am primit un rechizitoriu si rezultatul camerei preliminare la care nu am fost anuntat sa iau parte iar acum urmeaza procesul. Fapta mea a fost incadrata la fals imformatic conform art. 325 din Codul Penal. Ceea ce am facut eu a fost sa pun ca si o farsa poza si nr de telefon al unei tipe pe publi24. Imi este putin teama deoarece avocatul pe care l-am platit nu imi mai raspunde sa stiu ce e de facut si citind art325 vad ca fapta se pedepseste cu inchisoare 1-5 ani. In conditiile in care eu am peste 30 ani si niciodata nu am avut probleme cu legea se aplica pedeapsa cu executare sau cel mai probabil voi lua o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendare? Stiu ca am gresit , dar mi se pare exagerat ca eu care am facut o farsa tampita sa fac inchisoare iar altii care au furat milioane de euro sau au omorat pe cineva sa fie bine mersi in libertate. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Cu stima.
Avocatul nu imi mai raspunde de 2-3 luni de cand inca nu era incheiata urmarirea penala. Acum deja e dosarul foarte avansat. O sa caut un alt avocat poate am mai mult noroc cu el sa fie serios. Va multumesc pentru raspuns domnule Lascoschi