avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu lipsire de libertate sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu lipsire de libertate sau nu?

Buna ziua tuturor. Numele meu este Cristi si vin si eu cu o intrebare la care sper sa gasesc ajutor. Am primit un rechizitoriu si rezultatul camerei preliminare la care nu am fost anuntat sa iau parte iar acum urmeaza procesul. Fapta mea a fost incadrata la fals imformatic conform art. 325 din Codul Penal. Ceea ce am facut eu a fost sa pun ca si o farsa poza si nr de telefon al unei tipe pe publi24. Imi este putin teama deoarece avocatul pe care l-am platit nu imi mai raspunde sa stiu ce e de facut si citind art325 vad ca fapta se pedepseste cu inchisoare 1-5 ani. In conditiile in care eu am peste 30 ani si niciodata nu am avut probleme cu legea se aplica pedeapsa cu executare sau cel mai probabil voi lua o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendare? Stiu ca am gresit , dar mi se pare exagerat ca eu care am facut o farsa tampita sa fac inchisoare iar altii care au furat milioane de euro sau au omorat pe cineva sa fie bine mersi in libertate. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CR15BRC , utilizator 12:21, 17 Octombrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiți cu avocatul.
Aveti sanse la suspendare dar trebuie sa pledeze bine la proces.

București 2024
Avocatul nu imi mai raspunde de 2-3 luni de cand inca nu era incheiata urmarirea penala. Acum deja e dosarul foarte avansat. O sa caut un alt avocat poate am mai mult noroc cu el sa fie serios. Va multumesc pentru raspuns domnule Lascoschi
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti un mesaj partii vatamate prin care solicitati impacare cu despagubirile de rigoare si poate isi retrage plangerea.

CST1976 a scris:

Trimiteti un mesaj partii vatamate prin care solicitati impacare cu despagubirile de rigoare si poate isi retrage plangerea.

Din cate am inteles retragerea plangerii ar opri doar partea civila a procesului nu si partea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor din culpa...!? alina2009 alina2009 Sotul meu avea permisul suspendat pt 30 zile...cu 3 zile inainte de a trece suspendarea a efectuat o manevra de intoarcere intr-o parcare, in urma acestei ... (vezi toată discuția)
Condamnarea in prima instanta poate fi schimbata daca e platit prejudiciul si retrasa plangerea? AliceBv AliceBv Buna ziua, As dori sa aflu ,in cazul a doua persoane condamnate, in prima instanta, la inchisoare cu executare(10 luni) pt delapidare, daca una dintre cele ... (vezi toată discuția)
Agresiune, consecințe gabita60 gabita60 am fost agresata de sot si amenintata ca ma omoara ,am sunat la 112 ,a venit politia( intre timp sotul a plecat de acasa )am facut plangere penala la politia ... (vezi toată discuția)