avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am mai putin de 6 luni lucrate in ultimele 12 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am mai putin de 6 luni lucrate in ultimele 12 luni platesc consultatiile la medic?

Mai putin de 6 luni lucrate in ultimele 12 luni
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
GabCi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 4 Noiembrie 2024
Nu , sunteti asigurat de la data incheierii contractului de munca . Doar indemnizatie de concediu medical nu primiti fara o perioada asigurata de minim 6 luni .
Calitatea de asigurat a salariaţilor se dobândeşte din ziua încheierii contractului individual de muncă al salariatului şi se păstrează pe toată durata acestuia , plus inca 3 luni de la incetarea c.i.m.
Buna ziua!

Am inteles, dar, daca in luna a patra am intrat in concediu medical si nu mi se plateste inteleg ca nici asigurarile medicale nu mi se platesc de catre firma de cand am intrat in medical, corect?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent!
Contributia vi se plateste, dar nu puteti beneficia de plata unui concediu medical.
Deci, pot merge in continuare la medic si nu imi va cere casa de asigurari banii pe consultatii la sfarsitul anului?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contributile la stat oana_18nov oana_18nov EU IMI PLATESC SINGURA DARILE LA STAT PENTRU O CARTE DE MUNCA(IMPOZIT,CAS,ETC). SUNT INSARCINATA IN 5 LUNI SI URMEAZA SA NASC LA SFARSITUL LUNII MAI. EU DORESC ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Crestere copil Christakitty Christakitty Buna ziua,sunt insarcinata, lucrez la un salon de coafor,la procent,insa pe cartea de munca avem 8 ore cu minim pe economie,iar patronul ma obliga..ca din ... (vezi toată discuția)