avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil

Buna ziua,sunt insarcinata, lucrez la un salon de coafor,la procent,insa pe cartea de munca avem 8 ore cu minim pe economie,iar patronul ma obliga..ca din momentul in care eu numai pot sa vin la munca, sa mi platesc cartea de munca,mi se pare hotie pe fata din moment ce eu nu produc nici un leu,de unde sa platesc cartea de munca,iar el spune ca daca asa e legea,sa ma cert cu statul,si plus de asta nici macar concediu medical nu mi l plateste sau cel de odihna! Care este parerea dumneavoastra, multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 18 Iulie 2019
Buna ziua,
De cand lucrati aici, din ce data?
Contractul de munca este inregistrat la ITM? incercati sa faceti un credit, nu neaparat sa si luati banii ci doar ca banca sa interogheze veniturile raportate la ANAF.
Daca da, ar trebui sa aveti toate drepturile unei persoane angajate si asigurate ( dreptul le concediu de odihna, medical, etc., toate platite ).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
1. Pentru ce sa faca credit, daca este angajata?

2. Angajatorul are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

3. Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.

4. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

sau

aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Nu sa faca credit, doar sa spuna ca ar dori unul pentru a face banca o interogare la ANAF si sa vada ce venituri a raportat patronul...
Cred ca este cea mai simpla varianta, banci sunt mai peste tot si interogarea nu dureaza asa mult...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Mi se pare aiurea o astfel de varianta, intrucat nu vad legatura cu ce sustine initiatorul topicului .
Buna ziua,lucrez de vreo 4 ani jumatate, la el,contract de munca am,am intrat si pe site ul cnas,m am verificat daca am darile ptr sanatate platite, si in legatura cu banca la asta m am gandit si eu ,doar asa pot avea siguranta ca am o cdm,doar ca sunt in dilema cu platile acestea.va multumesc din suflet

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
De cand lucrati aici, din ce data?
Contractul de munca este inregistrat la ITM? incercati sa faceti un credit, nu neaparat sa si luati banii ci doar ca banca sa interogheze veniturile raportate la ANAF.
Daca da, ar trebui sa aveti toate drepturile unei persoane angajate si asigurate ( dreptul le concediu de odihna, medical, etc., toate platite ).

Alte discuții în legătură

Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac? Bataşan Ana Mihaela Bataşan Ana Mihaela Bună Ziua,sunt angajata unui salon de infrumusetare. Prima lună am avut un salariu fix,apoi mi să impus să lucrez la procent 50/Dar pe parcurs am aflat că ... (vezi toată discuția)
Credit banca, contributii neplatite de angajator Anca114 Anca114 Am aflat recent ca angajatorul nu plateste cartile de munca . Eu vreau sa ma duc sa iau un credit personal de la o banca. Am sanse sa mi se respinga creditul ... (vezi toată discuția)
Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)