avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac?

Bună Ziua,sunt angajata unui salon de infrumusetare. Prima lună am avut un salariu fix,apoi mi să impus să lucrez la procent 50/Dar pe parcurs am aflat că la sfârșitul lunii trebuie sa cotizez și eu la cartea de muncă 50/,că trebuie să plătesc eu analizele medicale anuale,concediul de odihnă nu mi e plătit,concediul medical asemenea si intr un final ajung să câștig un salariu sub minimul pe economie ...Angajatorul este obligat prin lege să mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac?Multumesc anticipat pentru toată atenția acordată.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 19 Noiembrie 2018
Contract de munca aveti?Ce este prevazut in contractul de munca exact?
Codul Muncii
art.164
....
(2) Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.
(3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim rokalyzsolt rokalyzsolt Angajatorul este obligat sa plateasca salariul minim net, adica 925 lei? (vezi toată discuția)
Cum e cu salariul? cri5tian cri5tian Bună ziua. Aș vrea să înțeleg și eu,odată pentru totdeauna, care și ce înseamnă: 1. salariu de încadrare; 2. salariu brut; 3. salariu net; 4. ... (vezi toată discuția)
Zi libera cauzata de o pana curent cati81 cati81 Am fost anuntati ca va fi o pana de curent pe parcursul unei zile si nu ne putem desfasura activitatea. Care este modalitatea legala de a solutiona aceasta ... (vezi toată discuția)