avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Angajatorul este obligat sa plateasca salariul minim net, adica 925 lei?
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 18 Iulie 2016
Codul Muncii
art.164
...
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
....

Prin urmare, legislatia prevede obligatia garantarii in plata a unui salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară....Nu se refera la salariul minim net pe tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu salariul? cri5tian cri5tian Bună ziua. Aș vrea să înțeleg și eu,odată pentru totdeauna, care și ce înseamnă: 1. salariu de încadrare; 2. salariu brut; 3. salariu net; 4. ... (vezi toată discuția)
Salariul realizat ContSters121815 ContSters121815 Este legal sa i dai salariatului salariul minim garantat in plata chiar daca salariul de incadrare este mai mare? Care sunt conditiile legale pentru a face ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac? Bataşan Ana Mihaela Bataşan Ana Mihaela Bună Ziua,sunt angajata unui salon de infrumusetare. Prima lună am avut un salariu fix,apoi mi să impus să lucrez la procent 50/Dar pe parcurs am aflat că ... (vezi toată discuția)