avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera cauzata de o pana curent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera cauzata de o pana curent

Am fost anuntati ca va fi o pana de curent pe parcursul unei zile si nu ne putem desfasura activitatea. Care este modalitatea legala de a solutiona aceasta situatie? Se poate acorda o zi din concediul de odihna sau e vorba de o intrerupere a contractului de munca si se aplica prevederea cu cei 75 % ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 14 Martie 2013
Art.164 C.mun. prevede >
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

Prin urmare, parerea mea este ca pentru acea zi trebuie sa fiti platiti ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj angajati bb.steel.at bb.steel.at daca un angajat in constructii ( norma intreaga 8/40 ) are salariu fix dar in urma pontajului nu cumuleaza orele necesare ( din cauza conditiilor meteo , ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac? Bataşan Ana Mihaela Bataşan Ana Mihaela Bună Ziua,sunt angajata unui salon de infrumusetare. Prima lună am avut un salariu fix,apoi mi să impus să lucrez la procent 50/Dar pe parcurs am aflat că ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna. celtix celtix Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa ma forteze sa intru in concediu de odihna din cauza faptului ca nu a putut sa imi ofere de lucru? (vezi toată discuția)